Wedstrijdverslag Gaasperdam 9 – Nieuw Vennep 5

Wonder, wonder, wonder…

Van onze verslaggever ter plaatse

Het gebeurde op zaterdag 16 oktober 2004. Omstreeks 19:00 uur begon het. Team 9 speelde thuis met een niet compleet team. Captain Fred en onze eerste heer Wiard waren niet aanwezig. Gelukkig kon Cock Griffioen met dit team spelen. Het team had de zware klus om tegen Nieuw-Vennep, die op de laatste plaats stond met 1 set verlies meer dan team 9, te spelen. Heel voorzichtig hadden beide teams het idee dat het wel leuk zou zijn om gelijk te spelen.

Cock begon als eerst met zijn singel. De eerste set won hij makkelijk met 15 – 4, de tweede set ging iets moeilijker maar hij won die heel knap met 15 – 8. Ons eerste punt was binnen. Sander begon iets later met zijn singel. Helaas moest onze verslaggever wat anders doen zodat zij dit spektakel niet kon zien. Via de andere spelers bleef zij op de hoogte van het goede spel van Sander. Zijn eerste set won hij met 15 – 7 de tweede set bleef het heel spannend, maar Sander bleef heel goed spelen hij won met 15 – 13 en wonder nr. 1 werd geboren: Sander won zijn eerste singel. Nu was het ineens 2 – 0 voor ons.

Nu moesten de dames nog bewijzen dat zij ook kunnen winnen. Guda en Inge begonnen heel goed ze wonnen allebei hun eerste set. Guda won met 11 – 3 en Inge met 11 – 4. Waarom de dames hun tweede set verloren, moeten ze maar eens uitleggen. Inge verloor met 9 – 11 en Guda met 12 – 13. De verslaggever merkte dat Inge behoorlijk kwaad op haar zelf werd. Ze had niet moeten verliezen. Ze baalde behoorlijk. In de derde set speelde ze bijna net zo goed als Sander en ze veegde haar tegenstander met 11 – 0 van de baan. Guda had het in haar singel veel zwaarder, ze stond achter met 8 – 1. Guda speelde daarna nog beter, haar tegenstander werd steeds kwader. Guda sloeg de shuttle het hele veld door. De tegenstander had niks meer in te brengen en Guda won met 11 – 9 haar derde set. Nu stond het ineens 4 – 0 voor team 9 (ongelofelijk).

Daarna waren de heren weer aan de beurt. Sander en Cock hadden nog nooit samen gespeeld dus dit werd spannend. De heren liepen elkaar niet veel in de weg, waardoor zij hun dubbel makkelijk wonnen met 15 – 11 en 15 – 9. Toen was het ineens 5-0. Volgens de verslaggever is dit in het verleden nog nooit gelukt om deze stand te halen. Nu moesten de dames het veld op. De dames wilden niet achterblijven bij de heren. De dames speelden zeer goed samen. Ze wonnen met 15 – 12 en 15 – 9. Weer was er een wonder: 6 – 0 voor team 9. Voorzichtig kwamen er opmerkingen als: misschien kunnen we met 8 – 0 winnen en wat zijn wij goed vanavond.

De dames bepaalden dat Guda met Cock en Inge met Sander hun mixen gingen spelen. Inge en Sander wonnen hun eerste set met 15 – 3 maar verloren hun tweede set met 13 – 15. Weer werd Inge kwaad: "dit had niet gehoeven". De derde set werd gelukkig gewonnen met 15 – 8. Het zoveelste wonder geschiedde: ‘Sander en Inge winnen hun mix’. Guda en Cock begonnen iets minder. Ze verloren de eerste set met 13 – 15, de tweede set haalden ze binnen met 15 – 3. Nu moesten ze alleen nog de derde set winnen om de 8 – 0 binnen te halen. Het werd een spannende wedstrijd waarin Guda en Cock sterker waren dan de tegenstanders. Ze wonnen dan ook de derde set met 15 – 11.

Dit is dus een wonderbaarlijke avond geworden voor team 9. De eerste keer dat dit team heeft gewonnen met 8 – 0. Na afloop kwam Wiard, die naar Ajax was geweest dit team feliciteren met de winst. Ook Fred werd door Guda en Inge op de hoogte gesteld van deze avond. Ondertussen werden ook de rest van de spelende teams en de toeschouwers op de hoogte gesteld van dit wonder. Team 9 werd aan alle kanten gefeliciteerd met deze fantastische avond.

Dit moet ons team vleugels geven voor de rest van de competitie. We zijn er nog niet uit waar en waarneer we gaan uit eten. De volgende week speelt dit team weer compleet een uitwedstrijd.

Helaas kan Inge maandag 25 oktober niet trainen. Ze moet die avond werken…
Aanwezige Vverslaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.