Recreanten: Verslag RC Amsterdam – Gaasperdam

Ze zeggen wel eens dat het in de Pijp goed toeven is. Welnu, ik kan alvast verklappen dat dat helemaal waar is. Het was daar goed gezellig, leuke tegenstander, toffe bar en Koninck bier uit de tap. Wat wil je nog meer? Een overwinning natuurlijk! Nou, dat is ook nog gelukt. Het ging als volgt:

Eddy Holla en Ferry Anholt deden de beide heren-enkels. Ze wonnen allebei met overmacht, kan ik wel zeggen. Het werd voor Eddy 7 – 15 en 12 – 15, voor Ferry 6 – 15 en 7 – 15. Dat was dus alweer 0 – 2.

Linda de Vos en Diana Kemming gingen voor de beide dames-enkels. Ze bleven bij de heren niet achter en wonnen met dezelfde overmacht. Als ware tijgers sloegen zij de tegenstanders aan flarden. Linda met 6 – 11 en 0 – 11, Diana met 3 – 11 en 8 – 11. Toen was het 0 – 4 alreeds.

Voor de heren-dubbel traden Ferry en Ron Kikkert aan. U raadt de uitslag al, want daar stonden natuurlijk wel echte kerels te slaan waar niet mee te dollen valt. De tegenstanders hadden dat ook in de gaten en door hevige schrik en angstzweet moesten ze de partij aan de Gaasperdam laten. Het werd 6 – 15 en 10 – 15. De winst was binnen: 0 – 5.

De dames-dubbel was voor Annie van Hezel en Diana. De eerste set verloren ze met 17 – 16. Hierdoor barstte het vuur los in onze beide tijgers en rosten in de twee volgende sets de tegenstanders volledig van de baan. Wel zo ver dat ze soms niet meer te zien waren. De twee sets werden 7 – 15 en 9 – 15. Hup: 0 – 6 alweer.

Linda en Ron kwamen op voor de eerste mix. De eerste set wonnen ze met 10 – 15. ‘Kat in het bakkie’ dachten ze. Nou, dat was dus helemaal fout gedacht. Nieuwe tactiek werd besproken: Linda voor, Ron achter. Immers een beproeft systeem wat doorgaans goed werkt. Het mocht niet baten en ze verloren in een wel heel zinderende finale: 15 – 8 en 17 – 14. Eerste verliespunt: 1 – 6.

De ander mix was voor Annie en Eddy. Dit doorgaans ijzersterk duo had ergens last van. Men is dat nu nog aan het onderzoeken en de uitslag hiervan wordt zo medio 2007 verwacht. Ook zij gingen voor een drie-setter, wat het genoemde onderzoek natuurlijk zo complex maakt. De winst lag eigenlijk voor het grijpen. Kijk maar: 15 – 10, 13 – 15 en 15 – 12. Tweede verliespunt: 2 – 6.

De game was gedaan, dus de lijven afspoelen en vervolgens het vochtpeil weer wat op niveau brengen in een wel heel gezellige kroeg van de sporthal. Een tegenstander was jarig en ook wij hebben uit volle borst meegezongen. Ferry mag volgende keer niet meer meezingen.
Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.