Competitie: Verslag OTK US A1 – Gaasperdam A1

Op woensdagavond 16 maart 2005 mocht Gaasperdam A1 in de Sporthal Jan van Galen te Slotermeer aantreden tegen US A1. Voor aanvang van de wedstrijd stonden wij aan kop met 8 punten uit 4 wedstrijden. US A1 had 1 wedstrijd minder gespeeld, maar was eveneens zonder puntverlies. Keurig op tijd arriveerden wij in de hal, waar een zaalvoetbalwedstrijd tegen het einde en onze afgevaardigde uit Purmerend, Martin Bartelings, al warm liep. Ben Steven vertoonde zijn kunsten op de ski-piste

Martin mocht als eerste heer beginnen tegen Guy van US. Dat Martin niet lekker in zijn vel zat bleek al snel: voortdurend zijn eigen voornaam scanderend, lukte het Martin niet de shuttle op de G-spot van zijn racket te krijgen. Hij verloor kansloos met 11 – 15 en 7 – 15 (0 – 1. Of is het nou 1 – 0? Daar ben ik na circa 100 wedstrijdverslagen nog niet achter, in ieder geval staat Gaasperdam A1 achter). Hans van Os sr. speelde als tweede heer tegen de boomlange Derk Jan. Na ooit een kampioenswedstrijd te hebben verloren tegen een bovenmaatse tegenstander is de tegen dit soort spelers te hanteren taktiek in mijn geheugen gegrift. De partij bestond voor 60% uit oprapen van de shuttle, die door een fout van een van beide spelers in het net of langs de zijlijn terecht was gekomen. Omdat de tegenstander hiervan 80% voor zijn rekening nam, was het logische gevolg een 15 – 10 en 15 – 8 overwinning (1 – 1. Of omgedraaid!).

Cindy van der Horst, meestal goed voor een punt in de single, speelde als eerste dame tegen Marieke de shuttle teveel in de richting van de tegenstandster of uit en verloor met duidelijke cijfers: 2 – 11 en 2 – 11 (2 – 1). Rosina van Maanen knokte onder toeziend oog van 2 onverwachte toeschouwers tegen Marscha voor wat ze waard was, maar verloor uiteindelijk met 7 – 11, 11 – 6 en 4 – 11 (3 – 1).

De trend voor de avond was gezet. In de herendubbel was het spelniveau bij Gaasperdam in zijn totaliteit onvoldoende, waardoor kansloos met 9 – 15 en 12 – 15 werd verloren (4 – 1). De dames dubbel ging voortvarend van start, maar na een 15 – 13 en 7 – 1 voorsprong stokte het goede spel van onze dames en gaven ze de partij alsnog met 15 – 13, 12 – 15 en 10 – 15 uit handen (5 – 1).

In de eerste mix wisten Martin en Cindy de draad weer enigzins op te pakken hetgeen resulteerde in een fraaie 15 – 12 en 15 – 12 zege (5 – 2). In de tweede mix hadden Hans en Rosina veel moeite met de dubbel linkshandige tegenstanders. Het omzetten van de tactiek had eerder een tegengesteld efect, waardoor uiteindelijk met 11 – 15 en 5 – 15 werd verloren (6 – 2. Voor de duidelijkheid: voor US A1 dus).

Helaas zijn we door deze nederlaag onze koppositie in de hoogste groep van de OTK kwijtgeraakt. Excuus was misschien dat onze 2 sterkste spelers totaal hun dag niet hadden. Wellicht gaat het in de thuiswedstrijd beter en kunnen wij het tij nog keren.
Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.