Competitie: Gaasperdam 1 promoveert naar de tweede divisie!

Het is ze toch gelukt…

Na een gelijkspel vorige week tegen de nummer 6 (Hoornse BV) heeft Gaasperdam 1 op zondag in eigen huis het kampioenschap behaald. Er moest minstens 4 – 4 gespeeld worden tegen ‘van Zijderveld’ om te promoveren. Van Zijderveld 5 moest ook minimaal 4 – 4 spelen anders was degradatie onvermijdelijk.

Korneel Duyvesteyn mocht om 9 uur ’s ochtends de spits afbijten. Beide spelers hadden moeite met dit tijdstip, maar Korneel kon zich er net iets beter overheen zetten. De eerste set werd gewonnen. Alleen werd de tegenstander in de tweede set langzaam wakker en Korneel was vergeten zijn pillen te slikken. In drie sets werd verloren van David Regensburg (0 – 1). Björn Coltof nam het in de tussentijd op tegen invaller Faisel Dikmoet. Björn had totaal geen moeite met de vroege ochtend aangezien zijn wekker altijd rond die tijd staat. Er werd met ruime cijfers gewonnen (1 – 1).

Björn en Anna: redelijk spannend...Anna Lam speelde tegen Iris Tabeling. Ze begon heel goed maar moest het helaas afleggen tegen dit jeugdige talentje. Met 9 – 11 en 0 – 11 moest Anna het veld ruimen (1 – 2). Suzanne Mulkens nam het op tegen Selena Piek, aan wie zij ooit training heeft gegeven. Selena is erg gegroeid in haar spelletje en Suzanne had het dan ook moeilijk. Uiteindelijk werd door Suzanne toch gewonnen waardoor de stand 2 – 2 werd.

Het herendubbel verliep vrij soepel. Bas van Os was in goede doen en Korneel leek weer redelijk te zijn opgeknapt na het slikken van zijn pilletjes. In twee sets werd gewonnen van David en Faisel (3 – 2). Nu was het de beurt aan de dames om het laatste puntje voor het kampioenschap binnen te slepen. Anna en Suzanne wisten dit maar al te goed en soms neigde het spel dan ook naar een tikje naar de nerveuze kant.

Bas en Suzanne: zonder al teveel druk...Al met al hebben de dames een superdubbel gespeeld, zoals wij eerder dit seizoen van hen gewend waren. Met ruime cijfers werd gewonnen van Michelle Peters en Selena (4 – 2). Na applaus van het publiek en een heftige achtervolging van Suzanne op Anna kwamen de eerste felicitaties.

Dit was echter nog niet genoeg… Gaasperdam 1 was gebrand om te winnen, zodat van Zijderveld niet meer in eigen hand zou hebben of ze gingen degraderen. De mix van Björn en Anna was nog redelijk spannend, maar werd in twee sets gewonnen (5 – 2). Tijd voor een derde set was er toch al niet. Bas en Suzanne hadden niet zo een zware dobber aan Iris en invaller Joshua Tan. Het kampioenschap was binnen en het koppel was niets anders aan het doen dan geintjes maken. Het spel leed er echter niet onder en zonder al teveel druk werd ook de laatste wedstrijd winnend afgesloten (6 – 2).

Korneel, Björn, Bas, Suzanne en Anna: gefeliciteerd met het behalen van dit kampioenschap. Een prachtige prestatie. Op naar de tweede divisie! De felicitaties namens alle competitiespelers.

Suzanne Mulkens
Bestuurslid Senioren Competitie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.