Jeugd: Verslagen Kerstgala op 11 december

Vrijdag 11 december was het zover: het kerstgala. Waar we met z’n allen zo lang op hebben gewacht. Ik had er zelf grote verwachtingen van. Daar aangekomen was er een echte kerststemming. Het was gezellig en Rosina begon met haar toespraak.

We konden spelletjes doen zoals: kaarten, de grote dalmutti, twister, kleuren (er was een prijs voor de mooiste kleurplaat) , snoep raden en er kon natuurlijk ook worden gedanst. Je kon ook een wens doen die werd opgehangen.

Na een tijdje onszelf te hebben vermaakt gingen we limbo dansen. Dit was erg leuk en grappig. We hebben ook stoelendans gedaan. Alexander was daar de winnaar van. De kleurwedstrijd werd gewonnen door Evita. Er was ook een prijs voor de mooiste outfit. Bij de meisjes werd Remy gekozen en bij de jongens Micha.

Al met al was dit een erg leuk feest en zeker voor herhaling vatbaar!

Asmara de Vries
Gaasperdam J2

11 december was het zover! Een kerstgala voor de jeugd van BV Gaasperdam!

Het kader Jeugd had van alles voorbereid: er lagen kleurplaten klaar, kerstwensballen, twister kon gespeeld worden, bingo en diverse kaartspellen. Rond 19:00 uur werd de kinderchampagne ingeschonken en kwamen de eerste jeugdleden al binnen. De meeste zagen er erg netjes uit!

Toen iedereen een glas kinderchampagne had en een plekje had gevonden, droeg Rosina een kerstgedicht voor ten opening van de avond. Daarna konden de spelletjes beginnen. Ieder kaderlid en enkele vrijwilligers, zaten als leiding bij ieder spelletje, zodat de meeste spelregels gehandhaafd werden. Vooral twister was erg populair, veel jeugdleden probeerden in hun mooie jurk of nette pak hun goede hand of voet op de genoemde kleur te zetten, dit leverde leuke foto’s op!

Deze spelletjes werden allemaal in groepjes van ongeveer 6 gespeeld, maar natuurlijk waren er ook een paar groepsspelletjes. De stoelendans, met Ferry als DJ en Renso als stoelenverwijderaar deed het erg goed, en ook bij het limbodansen deed iedereen enthousiast mee. Mijn favoriete groepsspel was het ballonnentrappen: iedereen, inclusief de leiding deed een ballon met een touwtje aan hun voet vast en na het startsein moest je zo snel mogelijk de ballonnen van anderen kapot zien te maken, als jou ballon kapot was, was je af. Iedereen was ineens erg actief, zweet verscheen op het voorhoofd van menig lid en er werd veel gelachen.

Ook een onderdeel van de avond was de bekendmaking van wie de meeste loten van de Grote Clubactie had verkocht. Dit was Asmara en zij won een racket.

Aan het einde van de avond waren er nog een prijzen te verdelen onder de jeugdleden: namelijk degene die de mooiste kleurplaat had gemaakt en wie het mooiste eruit zag.

Rond 22:00 uur liep het gala ten einde. De jongste jeugdigen werden opgehaald en de ouderen bleven nog even om gezellig te kaarten en te kletsen, en voor iedereen was er een chocolade kerstman!

Kortom: Een erg geslaagd gala!

Sandra van Rooijen
Begeleider trainingsgroep maandag

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.