Verslag BV Gaasperdam Jeugdtoernooi 2006

Op 9 april 2006 was het weer zover in de Gaasperdam Sporthal in Amsterdam Zuid-Oost: BV Gaasperdam had weer haar jaarlijks Jeugdtoernooi georganiseerd. Men had zich weer met grote getale ingeschreven en het beloofde een mooie en gezellige dag te worden.

Om 8:30 uur stroomde de eerste deelnemers binnen. Bij de kassa was het een drukte van belang. Na het betalen van de entree kregen de deelnemers een attentie en een appel voor de nodige vitaminen om zich vervolgens om te kleden en zich klaar te maken voor de eerste wedstrijden.

Zo rond 9 uur begonnen reeds de poelwedstrijden. De kinderen waren erg op dreef, menig potje werd met de nodige agressie afgewerkt maar wel met sportiviteit hoog in het vaandel. En zo hoort het ook. Na elke wedstrijd konden de kinderen wat op krachten komen door middel van de enorme schaal met dropjes en ander snoepgoed die iedereen wel wist te vinden. Tegen twaalven stond er ook nog een mand met krentenbollen klaar. Ook die werden grif afgenomen.

Het befaamde 'ouder/kind'-toernooi

Tussendoor kwamen ook natuurlijk de lootjes voorbij voor de tombola. Men had weer diep in de buidel getast om een gokje te wagen. Niet geheel onterecht want onze tombola-specialist, Corrie van Kampen, had weer eens een scala aan prijzen weten te versieren die een ieder wel zou willen winnen. Om 15:00 uur was de trekking en als vanouds weer een spannend gebeuren. Iemand had van de zes loten vijf maal prijs. Hij moest via de achterdeur vertrekken: men dacht dat er fraude in het spel was, de patjakker!!

Het ouder-kind toernooi was er uiteraard ook weer. Persoonlijk vind ik dat altijd een hartstikke leuk onderdeel. Alhoewel ik denk dat menig ouder ’s avonds wel een standje krijgt van hun jonge spruit. Er wordt namelijk op het scherpst van de snee gespeeld door de kinderen: tenslotte is wel erg stoer om met je vader of moeder de tegenstander te verslaan.

Om 17:30 uur was het toernooi afgerond en kon de prijsuitreiking beginnen. De uitslagen kunt u nakijken op de site. De prijswinnaars waren natuurlijk in hun nopjes met hun mooie prijzen in de vorm van een soort beker.

Ook de ouders genieten...

Het toernooi liep als een zonnetje. Dit kwam mede door de zeer efficient werkende groep helpers, maar zeker niet in de laatste door de grote motor achter dit gebeuren, onze Ginette Germs. Deze, inmiddels door de wol geverfde, dame leidde de boel met strakke hand en was voor geen gat te vangen. Namens de vereniging, dank. We kijken alweer uit naar volgend jaar!

Ron Kikkert
Bestuurslid Jeugd

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.