Wedstrijdverslag Gaasperdam H2 – Onze Gezellen H1

Zaterdagmiddag rammelt de telefoon. Blijkt het de teamcaptain van het heren 2 team te zijn.
"Zou je morgen willen meespelen want ik heb nog twee invallers nodig en er is niemand te bereiken".
Met de afspraak dat de captain zich er niet te veel van moet voorstellen is de afspraak snel gemaakt.
"Waar moet ik me melden?".
"Nou we spelen thuis dus gewoon in de sporthal Gaasperdam".
"Oké, en hoe laat?"
Even is het stil aan de andere kant van de lijn en dan komt het:
"Om, uh, negen uur".
"’s Avonds?".
"Nee, morgenochtend"
…………………….
"O".

Zondagmorgen half acht. Een hoop herrie verstoort de nachtrust en na een welgemikte worp met een pantoffel is het weer stil. Begint er iemand aan je arm te sjorren: "hé, je moet er uit, je hebt net wel de wekker gesloopt maar er staan straks wel wat spelers op je te wachten in de sporthal". Enige tijd later lopend op pad om onderweg wakker te worden, is de hele buurt uitgestorven omdat er toch ook mensen zijn die wel normaal uitslapen op de zondagmorgen. Eenmaal in de sporthal is het echter een drukte van belang omdat er meerdere teams hun laatste competitiewedstrijd gaan afwerken.

Guus IJdema begint als eerste heer. Na wat opstartproblemen begint hij de partij steeds meer naar zijn hand te zetten. Zijn tegenstander Dick heeft in moeilijke situaties een arsenaal aan sublieme returns, alleen bij de simpele afmakers lukt het hem niet de shuttle binnen de lijnen te houden. Dit tot grote opluchting van Guus die hiermee de eerste set met 15 – 7 wint. In de tweede set heeft Guus het uitslaan overgenomen van Dick en komt hij naar verloop van tijd op een 10 – 2 achterstand te staan. Net op tijd hervindt hij het ritme van de eerste set en weet hij toch nog met 15 – 10 te winnen (1 – 0).

Stephan van Eijkelenburg speelt intussen zijn partij tegen John. Het is een gelijkopgaande wedstrijd die alles van de beide spelers vraagt. Stephan wint de eerste set maar… zit er vervolgens helemaal doorheen. In een dood vogeltje zit bij wijze van spreken nog meer leven. Er wordt onderling besloten om de tweede set even te laten voor wat hij is en om later op de dag te kijken of de partij kan worden uitgespeeld.

Invaller Cock Griffioen speelt alles uit de kast tegen Henk maar verliest de eerste set met 15 – 12. De tweede set gaat er nog spannender aan toe. Om beurten staan ze op voorsprong, waarna er bij 14 – 14 een verlenging komt. Hierin heeft Henk de langste adem en wint met 17 – 14 de partij (1 – 1).

Invaller Fred Kempers mag nu zijn kunsten vertonen tegen Kees. Nu is Fred niet bepaald iemand die staat te juichen om een single partij te spelen. Normaal laat hij dat aan de ‘jonkies’ over, maar die waren er niet dus maar snel aan de bak. Gelukkig is er op de laatse training ook aandacht geschonken aan wat technieken voor het singelen. En het is prettig om toe te moeten geven dat de trainer het goed heeft gezien, want het heeft geholpen. In de eerste set had de tegenstander geen antwoord op de scherpe services tegen de achterlijn aan (en soms er ook bovenop). Kwam de shuttle wel terug in de buurt van het net dan blijkt het een hele opgave te zijn om hem dan over het net te laten vallen. Na een paar keer oefenen lukt dat beter en is de set snel afgelopen: 15 – 1 voor Fred. De tweede set is Kees wat scherper met de returns waardoor het een iets minder eenzijdige set wordt. Fred wint uiteindelijk met 15 – 5 (2 – 1).

De eerste dubbel gaat tussen Stephan met Guus tegen Dick en John. Deze partij wordt weer gekenmerkt door de returns van Dick. Net als in de single weet hij goed te retourneren in moeilijke situaties en speelt hij de sterren uit de hemel. Opgelegde kansen weet hij werderom niet te verzilveren, dit heeft tot tweemaal toe een 15 – 11 setwinst voor de Gaasperdammers tot gevolg (3 – 1).

De tweede dubbel gaat het gelegenheidskoppel Cock met Fred het opnemen tegen Henk en John. In de eerste set moeten ze nog even aan elkaar wennen en verliezen ze met 15 – 5. De tweede set gaat het stukken beter en wordt er beter op de onderlinge posities gelet. Dat is ook terug te zien in het resultaat namelijk een 15 – 9 setwinst. De derde set is er een aantal malen onenigheid met de scheidsrechter, die shuttles in en uit ziet gaan waar ze uit en in zijn. Hierdoor is de concentratie bij Fred en Cock verdwenen en wordt het een inkopper voor Onze Gezellen met 15 – 2 (3 – 2).

Direct hierna mag Cock het opnieuw proberen met Stephan om tot een sportieve wraak te komen. In de eerste set is er weer sprake van aan elkaar wennen, waardoor de set met 15 – 10 wordt verloren. In de tweede set gaat het overnemen van de posities stukken beter en wordt er met 15 – 10 gewonnen. Een beslissende derde set moet uitsluitsel geven en Cock en Stephan gaan door op de in de tweede set ingeslagen weg en maken met 15 – 7 een eind aan de partij (4 – 2).

Als laatste dubbel gaan Fred en Guus het opnemen tegen Henk en Kees. De eerste set laat een Guus zien die waarschijnlijk nog niet geheel uitgeslapen aan de partij begint. Hij wist alle shuttles keurig binnen de rode lijnen te houden, terwijl het toch echt de blauwe moesten zijn. Fred gaat bij het serveren meedoen in de malaise door consequent in het net te serveren. Guus en Fred worden dus afgeserveerd met 15 – 4. In de tweede set wijzen ze elkaar even op de bedoeling van het spel en nemen ze dit wel degelijk ter harte. Met deze keer scherpe services van Fred die alleen maar hoog geretourneerd werden, kon Guus deze keer de shuttles overal binnen de blauwe lijnen neerleggen waar hij maar wilde. Ook het onderling overnemen liep soepel met een 15 – 7 resultaat. Het goede spel van de tweede set werd ook in de derde gespeeld, waarbij op eenvoudige wijze met 15 – 2 werd gewonnen (5 – 2).

Een en ander heeft een 5 – 2 voorsprong tot gevolg, waardoor Stephan zijn single niet hoeft uit te spelen en de eer aan de tegenstander kan laten (5 – 3). Al met al dus een verdiende 5 – 3 overwinning.

Gelijktijdig speelde het eerste van Gaasperdam tegen van Zijderveld, waarbij ze tot op de bodem moesten gaan, maar uiteindelijk wel het kampioenschap wisten binnen te halen. Ook namens de H2 van harte gefeliciteerd met dit resultaat.
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.