Wedstrijdverslag Diemen 1 – Gaasperdam 9

Afgelopen vrijdagavond mocht het negende voor de laatste maal deze competitieronde de wei in om er het beste van te maken tegen de kampioen van de 4e klasse afdeling 3: Diemen 1. Ondanks het late aanvangstijdstip van 21:00 uur, wordt er vol goede moed begonnen met… wachten op het einde van de zaalhandbaltraining en het opzetten van de banen. De Gaasperdammers laten zich in de tussentijd vollopen met bakken koffie om in ieder geval flink wakker te beginnen.

De heren single van Wiard Kuné tegen Magiel geeft een gelijkopgaande strijd te zien waarbij de spelers om beurten op een voorsprong komen. Ook zijn er spannende rallies te zien geweest waar de vonken van af vliegen. Wiard gaat zienderogen beter spelen nu zijn conditie weer op peil begint te komen. Dit tot wanhoop van zijn tegenstander, die af en toe ook niet meer weet hoe het toch mogelijk is, dat de shuttle toch nog weer zijn kant op komt. Helaas gebeurt dit de laatste drie returns net naast de baan zodat de Diemenaar de eerste set met 17 – 14 wint. De tweede set gaat weer gelijk op waarbij Wiard zijn huid duur verkoopt maar tenslotte toch met 15 – 11 verliest (0 – 1). Jammer gezien het vertoonde spel.

De andere single partij tussen Sander Steggerda en Johan is ook een partij om van te smullen. Beide spelers geven elkaar niets toe en ook hier is de spanning te snijden. Na 15 – 11 voor Johan in de eerste set, geeft Sander alles om het tij in de tweede set te keren, met een uiterste krachtsinspanning weet hij de tweede set met 17 – 14 te winnen. De derde set moet voor de zoveelste keer deze competitie de winnaar bepalen. Door de inspanning van beide spelers in de vorige sets wordt het een slijtageslag, waarbij het er verder in de set op neerkomt wie de langste adem heeft en het nauwkeurigst blijft met slaan om de punten bij elkaar te sprokkelen. Johan trekt daarbij aan het langste eind met 15 – 11 (0 – 2).

Guda Kay neemt het op tegen Monique en het lijkt net of ze de shuttles alleen maar hoort voorbij vliegen en ze niet ziet aankomen. De set is eigenlijk al afgelopen voor hij is begonnen: 11 – 2 voor Monique dus. De tweede set heeft Guda ‘licht’ mee en begint ze weer warm te lopen, met 11 – 9 wint ze haar set. In de derde set gaat het weer gelijk op maar is het toch Diemen die het punt inpikt met 11 – 7 (0 – 3).

Inge van Eijklenburg speelt tegen Anneke en gaat als een raket van start en komt op een 6 – 0 voorsprong. Helaas blijkt het spreekwoord "hardlopers zijn doodlopers" in de praktijk te kloppen, want ondanks de goed start krijgt ze met 11 – 6 klop. In de tweede set laat Inge’s handelsmerk, de drop, haar compleet in de steek waardoor er weinig eer is te behalen: 11 – 3 voor Anneke (0 – 4).

De heren dubbel Sander en Fred Kempers spelen een partij die zeker het aankijken waard is. Er worden deze keer nagenoeg geen fouten gemaakt en ook het overnemen van de posities gaat goed (Zou de training toch geholpen hebben??). Ook zijn er lange rallies te zien. Ondanks het goede spel blijkt Diemen niet voor niets kampioen te zijn geworden: ze winnen met 15 – 8 en 15 – 9 de partij (0 – 5).

De damesdubbel Guda en Inge gaat goed van start tegen Monique en Anneke. De eerste set verloopt heel spannend en eindigt in een slijtageslag die de Gaasperdamsters met bij vlagen zeer goed spel met 17 – 14 weten te winnen. Over de tweede en derde set is weinig positiefs te melden aangezien de beide dames compleet van slag raken en verdient met twee keer 15 – 3 een pak slaag krijgen (0 – 6).

Ook deze keer worden de mixpartijen gelijktijdig gespeeld en zowel in de partij van Wiard met Guda als die van Fred met Inge wordt er goed tegenstand geboden, waarbij zelfs de setstanden nagenoeg gelijk zijn. Wiard en Guda verliezen met 15 – 10 en 15 – 11 (0 – 7). Fred en Inge met twee keer 15 – 11 (0 – 8).

Na afloop worden de spelers van Diemen door hun vereniging in de bloemetjes gezet met hun behaalde kampioenschap en wordt er in de kantine nog even gezellig nagebabbeld, zodat we zaterdagochtend vroeg huiswaarts keren.
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.