Wedstrijdverslag Gaasperdam 9 – Weesp 9

Afgelopen zaterdag 22 januari 2005 werd de return tegen Weesp 9 gespeeld. In de eerste competitiehelft werd de uitwedstrijd met 6 – 2 verloren zodat iedereen van mening was dat er ‘iets’ aan gedaan moest worden.

Zoals gebruikelijk begint Wiard Kuné energiek aan zijn heren single. Het grootste deel van de set heeft hij een voorsprong, maar de motor begint in het zicht van de haven tegen te sputteren waarna het na 14 – 14 een 14 – 17 setverlies oplevert. De tweede set heeft Wiard weer het beste van het spel en gaande de set wordt duidelijk dat de krachten van zijn tegenstander beginnen af te nemen: de returns verliezen hun scherpte wat Wiard uitbuit met of korte drops of met genadeloze smashes. De tweede set haalt hij binnen met 15 – 8. Derde set is een voortzetting van de tweede met uiteindelijk een 15 – 7 setwinst. Zo dat smaakt lekker zo’n eerste winstpunt.

Het is het doel voor Sander Steggerda om dit in zijn partij te evenaren. De eerste set laat een Sander zien die zeer wilskrachtig speelt en deze keer zijn racket en shutle het werk laat doen. Waar de tegenstander de shutle ook retourneert, Sander weet hem elke keer opnieuw terug te slaan, met een 15 – 11 setwinst als resultaat. Ook in de tweede set komt Sander goed uit de startblokken en gaat het gelijk tot de 11. Hier krijgt Sander te maken met een dipje en gaat de setwinst naar Weesp. In de derde set blijkt dat de krachten van Sander afnemen en gaat de winst toch nog naar Weesp toe.

Bij de dames singles speelt Inge van Eijkelenburg tegen dezelfde tegenstandster als in Weesp. Daar wist ze in drie sets te winnen, zou dat nu weer gebeuren? Koorts, hoofdpijn en kou op de spieren doen het ergste vrezen, maar ondanks de ongemakken gaat Inge goed van start en weet ze op een 8 – 2 voorsprong te komen. Daarna laat haar handelsmerk de scherpe drop haar in de steek en komen ze niet meer in de buurt van het net, laat staan er over. De tegenstandster maakt hier dankbaar gebruik van en wint met 11 – 8. In de tweede set gaat het tot de negen gelijk op maar gaat de winst toch weer naar Weesp.

In de tweede dames single gaat Guda Kay flink te keer en laat ze haar tegenstandster kennis maken met alle hoeken van het veld (11 – 4). In de tweede set gebeurt precies het omgekeerde en wordt Guda van het kastje naar de muur gestuurd. De beslissende derde set geeft een gelijk opgaande partij te zien waarbij Guda vanaf 8 – 8 de partij naar zich toe trekt en met 11 – 8 wint. Na de singles deze keer een 2 – 2 tussenstand.

Sander en Fred Kempers gaan in de dubbel in de eerste set ondanks redelijk tegenspel onderuit met 15 – 9. Een en ander niet door het opgelegde spel van de tegenpartij maar meer door eigen fouten, waarbij het veld toch kleiner blijkt te zijn als dat wordt gedacht en ook het net soms toch wel erg hoog lijkt te hangen. Het zelfde wedstrijdbeeld doet zich in de tweede set voor waardoor met 15 – 8 het onderspit wordt gedelfd (red. gedelft? gedolven?). De dames dubbel Guda en Inge doen het wat dat betreft stukken beter en laten ze de heren zien hoe je een partij koelbloedig af moet maken 15 – 9 en 15 – 6.

Omdat de stand weer op gelijke hoogte staat, wordt besloten om de mixpartijen gelijktijdig te spelen. De eerste mixpartij in Weesp werd met 15 – 7 en 17 – 16 gewonnen door de Gaasperdammers, dus vol goede moed gaan Guda en Wiard van start. Na een kleine hapering halverwege wordt de set met 15 – 9 gewonnen. In de tweede set laten hun tegenstanders het afweten en wordt met 15 – 4 afgesloten. Inge en Fred werden destijds in Weesp met 15 – 6 en 15 -2 van de baan gemept. Nu met het ’thuisvoordeel’ wordt er meer tegenstand geboden maar desondanks wordt met 15 – 8 en 15 – 10 verloren.

Eindstand 4 – 4, waarmee het negende zijn voorlaatste plaats heeft veiliggesteld. Rest nog een wedstrijd op vrijdag 28 januari om 21:00 uur uit tegen koploper Diemen. Thuis werd hiervan met 5 – 3 verloren mede door de enkelblessure die Wiard toen opliep. Na afloop was iedereen toen mopperig omdat er meer in zat. Dus Diemen pas op, Gaasperdam is uit op ravange (red. revanche met ravage?)!!
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.