Competitie: Verslag 10de d’Hersigny invitatietoernooi

Zaterdag 27 mei is het zover: het Invitatietoernooi van BV Gaasperdam gaat voor het 10de jaar van start. Het is ’s ochtends direct al een drukte van belang, waarbij de nodige vrijwilligers zich bezighouden met het klaar zetten van de banen. Ook de poule indelingen worden opgehangen, kortom: alles wordt in gereedheid gebracht om er een gezellige badmintondag van te maken. Het aantal inschrijvingen komt boven de 100 personen uit en het belooft dus een druk bezet programma te worden. Wat betreft de te spelen partijen is er besloten dat er twee sets volgens het rally-point systeem gespeeld gaan worden. De kans is dus aanwezig om tot een gelijkspel te komen. Afhankelijk van de opgegeven speelsterktes wordt er in 4 / 5 poules gespeeld.

Vanaf half negen druppelen de spelers de sporthal binnen en gaat het spektakel om kwart over negen van start met de eerste mix partijen. In het begin is het voor een ieder even wennen aan de nieuwe telling, maar hieraan wen je snel en kan de aandacht zich naar het spel verplaatsen. Er zijn vele spannende partijen te zien, waarbij ook partijen die pas bij een stand van 30 – 29 een winnaar kennen. In de vorige toernooien was er haast nooit een tijd op te geven wanneer een partij plaats zou vinden. Met de nieuwe telling blijken de sets tussen de 10 – 15 minuten te duren en is het wedstrijdschema goed in de hand te houden.

Tegen drie uur ’s middags zijn de eerste poule winnaars bekend en kunnen de halve finale wedstrijden worden ingedeeld. Voordat hier mee wordt begonnen, wordt de sponsor van het toernooi, Rob d’Hersigny, door de voorzitter in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor het beschikbaar stellen van de herinneringswedstrijdshirts voor alle deelnemers en de prijzen voor de diverse winnaars.

Hierna wordt het toernooi hervat, maar niet alleen het toernooi. Ook in de bar is er het nodige te beleven aangezien daar de trekking van de tombolaprijzen plaatsvindt. Dit alles onder het toeziend oog van regelateur Corrie. Na het nodige gehussel van de lootjes, komen de prijzen bij de diverse winnaressen en winnaars terecht. Maar zoals wel vaker voorkomt is er deze keer een uitschieter die het merendeel van de prijzen in ontvangst mag nemen. Korneel, gefeliciteerd hoor. Verder weten ook een groot aantal spelers te weg naar de tap te vinden, waarbij de overwinningen die in het toernooi behaald zijn steeds mooier en beter worden, er zijn zelf uitslagen van 38 – 37 gesignaleerd.

Rond zes uur ’s avonds zijn de finale partijen bekend, deze worden drie sets gespeeld en duren tot een uur of acht, aansluitend vindt in de bar de prijsuitreiking plaats. De winnaars van de diverse poules kunt u hier vinden.

Alle winnaars natuurlijk gefeliciteerd met het resultaat. En zonder iemand anders te kort te willen doen: Ginette bedankt voor het organiseren van het geheel!

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.