Jeugd: Verslag VELO-jeugdtoernooi 2006

In het Pinksterweekend, 3 en 4 juni 2006, werd, behalve door de Speyergangers onder de BV Gaasperdammers, ook nog door een klein aantal jeugdige BVG-ers een shutteltje geslagen. Aan het jaarlijkse Open VELO jeugd-toernooi,  georganiseerd door BV Conservatrix / VELO te Wateringen, kon worden deelgenomen door spelers tot en met 19 jaar in de categorieën onder 11, 13, 15, 17, 19 jaar en in de A-klasse. Deze laatste klasse was bestemd voor spelers die in het district Zuid in het afgelopen seizoen in de seniorencompetitie nog 2de klasse of hoger hadden gespeeld of overeenkomstig in de andere districten.

Er hadden zich ruim 190 spelers aangemeld voor de enkel, dubbel en gemengddubbel onderdelen. BV Gaasperdam werd vertegenwoordigd door Nick van den Houten, Maddie van Kampen en Dion Keulen, allen in de A-klasse.

Er werd nog volgens het huidige (oude) puntensysteem gespeeld. Het deelnemersaanbod was in de A-klasse nogal gering zodat er in het herenenkel en dubbel volgens een poulesysteem kon worden gespeeld. Zowel in het herenenkel als dubbel werden Nick en Dion in de poules reeds uitgeschakeld.

In het damesdubbel werd slechts in één enkele poule van 3 gestreden om de 1ste en 2de prijs. Maddie moest het met gelegenheidspartner Melanie Soselisa (BC Duinwijck) in het damesdubbel opnemen tegen Yvonne Hoogland en Iris Putters (beiden BV Almere). Er werd in twee sets verloren: 15 – 10 en 15 – 8. Er werd gewonnen van Monica Lugthart en Cilia de Roest met 15 – 4 en 15 – 13 zodat een 2de plaats werd behaald.

In het gemengd dubbel werd volgens een afvalsysteem gespeeld. Dion werd met partner Iris Putters in de halve finale uitgeschakeld door Ghislain en Melanie Soselisa (beiden BC Duinwijck) met 15 – 6 en 15 – 11. Maddie wist met gelegenheidspartner Rico Klaassen Bos (Hoornse BV) de finale te bereiken. De finale werd met 17 – 15 en 15 – 11 verloren van Ghislain en Melanie.

Al met al voor de Gaasperdammers een gezellige afsluiting van het toernooiseizoen.

Corrie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.