Verslag en uitslagen clubkampioenschappen Jeugd 2002

Inleiding
De clubkampioenschappen werden met uitzondering van de dubbels, in 2 groepen van verschillende sterkte gespeeld. De dubbels werden in 1 groep gespeeld, om iedereen in de gelegenheid te stellen veel wedstrijden te spelen en om de jongere spelers ervaring te laten opdoen tegen de oudere spelers en speelsters.

Groep 1

Heren Enkel
Bij de heren waren de favorieten vooraf al bekend: Dion Keulen, de titelverdediger, Nick van den Houten bij wie de groeispurt duidelijk ook effect had op zijn spel en Elco de Vries als een andere gevaarlijke concurrent. Het uiteindelijke verloop was dan ook erg spannend. Nadat de heren hun, met alle respect, wat lichtere tegenstanders hadden verslagen, moesten de onderlinge wedstrijden de beslissing brengen. Nadat Dion van Nick verloor, Nick van Elco verloor en Elco weer van Dion verloor, moesten sets worden geteld om te kijken wie er uiteindelijk had gewonnen. Uiteindelijk bleek Elco de Vries met 1 set voorsprong op Nick van den Houten een succesvolle greep te hebben gedaan naar de trofee en eerden wij in hem de nieuwe clubkampioen in de sterkste categorie bij de herenjeugd.

Dames Enkel
Ook bij de dames waren er 2 favorieten, te weten Maddie van Kampen en Stephanie Wong. In de finale was Maddie echter duidelijk te sterk voor een vechtende Stephanie en legde Maddie beslag op de titel en toonde zich daarmee duidelijk de sterkste dame bij de jeugd.

Heren Dubbel
In het heren dubbel waren de favorieten naar achteraf bleek verdeeld over de beide poules en deze werden dan ook afgetekend winnaar in hun poule. De finale ging dan ook tussen Nick van den Houten en Dion Keulen tegen Elco de Vries en Sander Bunck. Hierbij verwelkomden wij dan ook tegelijkertijd Sander die, nadat hij een virus had opgelopen en maandenlang erg veel pijn heeft gehad, plotseling snel begon op te knappen en ondanks een grote conditionele achterstand op vechtlust de finale wist te bereiken aan de zijde van Elco de Vries. En het was nog niet over want ook in de finale wist Sander het samen met Elco Dion en Nicky bijzonder lastig te maken. Dion en Nick wonnen uiteindelijk maar nipt in 3 sets.

Dames Dubbel
In de damesdubbel wisten we van tevoren dat de 2 sterkste dames elkaar hadden gevonden in de dubbel. Het was dan ook aan de rest om te proberen dit koninginnenkoppel te verslaan. Uiteindelijk bleek die opdracht terecht te komen bij Winnie Tsang en Patricia van Oers. Echter zij konden het (nog?) niet bolwerken tegen de huizenhoge favorieten Maddie van Kampen en Stephanie Wong, die dan ook met de titel aan de haal gingen.

Gemengd Dubbel
In het gemengd dubbel kwamen Dion Keulen en Maddie van Kampen en Nick van den Houten en Winnie Tsang als poulewinnaars uit de bus. Beide zeer sterke koppels. Het duo Dion en Maddie bleek echter toch nog een maatje te groot voor het gelegenheidsduo Nick en Winnie. Dion en Maddie wisten hiermee ieder beslag te leggen op hun 2e hoofdprijs.

Groep 2

Heren Enkel
In het heren enkel waren 2 volwaardige poules waarin eerst de nodige zware wedstrijden moesten worden gespeeld om als poulewinnaar door te gaan naar de finale. Na enkele zeer spannende confrontaties kwamen uiteindelijk Tim de Swaan en Stijn van Dongen als winnaars tevoorschijn. Deze 2 heren speelden dan ook de finale waarin Tim voortvarend van start ging. Helaas voor hem kwam Stijn iets later ook op dreef en wist deze uiteindelijk de partij en de titel naar zich toe te trekken.

Dames Enkel
In het dames enkel werd Dieuwke de Vries met overmacht winnaar in haar poule en zij moest het opnemen in de finale tegen de winnares van de andere poule Josephine Wentholt. Hier was het krachtverschil erg groot en Dieuwke won dan ook met overmacht, maar aan het spel van Josephine te zien dat ze er met rasse schreden aankomt en belooft volgend jaar in de herkansing een geduchte tegenstandster te worden.

Gemengd Dubbel
In het gemengd dubbel wisten Oriana Keulen en Stijn van Dongen tot de finale door te dringen. Zij moesten het opnemen tegen Dieuwke de Vries en Tim de Swaan. Deze laatste combinatie bleek de sterkste adem te hebben en wonnen dan ook de finale. Dieuwke de Vries legde daarmee beslag op haar 2e hoofdprijs van deze clubkampioenschappen.

GolfCompany-bokaal
Dan was er dit jaar een primeur: voor het eerst was er een beker te winnen door de speler of speelster die over de gehele clubkampioenschappen het beste had gepresteerd. Dit kon dus in principe iedereen zijn. Maar door haar overduidelijke overmacht bij de damesjeugd (door daar alle drie de titels te pakken) liet de uiteindelijke winnares er geen twijfel over bestaan wie het meeste recht had op de GolfCompany-bokaal. Deze ging dan ook naar Maddie van Kampen.

Epiloog
Er waren hele mooie wedstrijden te zien gedurende deze kampioenschappen en wij hopen dat de nieuwe lichting volgend jaar, als de sterkste jeugd naar de senioren is doorgestroomd, evenveel badmintonplezier zal verschaffen.

De winnaars en runner-ups:

Heren Enkel Groep 1
1e Elco de Vries
2e Nicky van den Houten

Dames Enkel Groep 1
Maddie van Kampen: Winnaar GolfCompany-bokaal 20021e Maddie van Kampen
2e Stephanie Wong

Heren Dubbel Groep 1
1e Dion Keulen / Nicky van den Houten
2e Elco de Vries / Sander Bunck

Dames Dubbel Groep 1
1e Maddie van Kampen / Stephanie Wong
2e Winnie Tsang / Patricia van Oers

Gemengd Dubbel Groep 1
1e Dion Keulen / Maddie van Kampen
2e Nicky van den Houten / Winnie Tsang

Heren Enkel Groep 2
1e Stijn van Dongen
2e Tim de Swaan

Dames Enkel Groep 2
1e Dieuwke de Vries
2e Josephine Wentholt

Gemengd Dubbel Groep 2                  
1e Dieuwke de Vries / Tim de Swaan
2e Oriana Keulen / Stijn van Dongen

Winnaar GolfCompany-bokaal 2002
Maddie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.