Recreanten: Verslag RC Gaasperdam – Amsterdam

Eindelijk was het dan zover: dinsdag 15 februari konden we aan onze eerste wedstrijd beginnen van de recreanten competitie. Het begon allemaal wat chaotisch, want er waren nog twee gaasperteams die ook moesten spelen. Gevecht om een baan dus. Na vele blauwe ogen toch nog tot een compromie gekomen. Allemaal een baan. Op de andere banen moest tenslotte nog gewoon getraind worden.

Ons team bestond deze avond uit Sara Wiesemann(de veteraan), Diana Kemming(de debutant), Ron Kramer (de verschrikkelijke), Eddy Holla (de wispelturige) en mijzelf Ron Kikkert (de veel te snel afgeleide, dus missende). Ons aller Linda de Vos (de geblesseerde) kon niet spelen vanwege een makke aan haar fraaie voetzooltje.

Ron Kramer beet de spits af met de eerste mannen-enkel. Hij deed zijn naam eer aan door zijn partij miraculeus te winnen met 15 – 1 en 15 – 1 (1 – 0). De tweede mannen-enkel werd gedaan door Eddy Holla. Ook hij kweet zich uitstekend van zijn taak door met 15 – 1 en 15 – 4 de tegenstander op zijn plaats te wijzen (2 – 0).

Ron Kramer en Ron Kikkert: killer-duo...De eerste dames-enkel was voor onze debutant Diana Kemming. De verwachtingen waren hoog gespannen, het was immers haar eerste wedstrijd in het enkelspel. Maar als volleerd speler deed ze haar game en versloeg haar tegenstander met klasse, te weten met de cijfers 11 – 8 en 11 – 3 (3 – 0). Voor onze veteraan Sara Wiesemann was de tweede dames-enkel een "appeltje-eitje". Ze won haar partij met overmacht: 11 – 4 en 11 – 4 (4 – 0).

De mannen-dubbel werd gespeeld door Ron Kramer en Ron Kikkert. Dit koppel staat als killer-duo bekend in het recreantencircuit. Dat bleek ook weer deze avond. Ze wonnen op instinct met 15 – 3 en 15 – 3 (5 – 0). Onze twee dames deden natuurlijk de dames-dubbel. De veteraan en de debutant bleek een ijzersterk duo. Ze wonnen door middel van eeuwenoude ervaring en jonge nieuwe tactieken met 15 – 8 en 17 – 15 (6 – 0).

Sara Wiesemann ging met Eddy Holla meteen door met het gemengd dubbelspel. De winning mood zat er goed in en mede door het enorme loopvermogen van onze Eddy wonnen zij met 15 – 2 en 15 – 13 (7 – 0). Tenslotte was de tweede gemengd-dubbel voor Diana Kemming en Ron Kikkert. Zij moesten helaas het laatste puntje aan de tegenstander laten in een zinderende drie-setter. Misschien waren de emoties van de vorige partijen voor Ron toch teveel geworden en dus weer te snel afgeleid. Deze partij werd afgerond met 5 – 15, 15 – 3 en 12 – 15 (7 – 1). De einduitslag is dus 7-1 voor Gaasperdam geworden en daar kunnen we heel tevreden mee zijn als resultaat voor onze eerste wedstrijd. Ik hoop dat dit een trend wordt voor alle volgende.
Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.