Competitie: Verslag British Society 1 – Gaasperdam 9

Richard van Doornink begon als eerste heer aan zijn partij. In de eerste set werd al snel duidelijk dat de tegenstander een maatje te groot was voor Richard. In de tweede set speelde Richard zeer goed. Hij wist nu wel hele mooie rally’s te spelen. Helaas moest hij de tweede set toch inleveren, maar ik genoot van zijn spel. Bij navraag bleek zijn tegenstander in Schotland landelijk te hebben gespeeld. Dus: petje af voor Richard. Omdat ik naar Richard keek kon ik Fred Kempers niet zien spelen, hij was wel heel snel klaar. Ook hij verloor zijn single.

Ik wilde graag mijn single spelen tegen mijn tegenstander van de thuiswedstrijd. Ik wist alleen nog dat ik die had gewonnen meer niet. Linda de Vos ging daardoor als eerste dame singelen. Ook zij had net als Richard een hele sterke tegenstander. In de eerste set moest zij erg wennen aan de variatie van de speelster aan de overkant. In de tweede set liep het heel goed. Helaas wist Linda met haar harde slagen de tweede set net niet te winnen. Ondertussen moest ik spelen. Na een paar slagen wist ik dat deze dame niet zo sterk was en veel fouten maakte. Ik was redelijk snel klaar met haar. Ik had wel gewonnen maar ik was niet trots op mezelf.

Fred en Richard dubbelden de eerste set redelijk ze moesten duidelijk weer aan elkaar wennen. De tweede set speelden ze bijna perfect: vanaf het begin tot aan 13 – 11 stonden ze voor maar helaas ging toch de winst naar de verkeerde heren. Astrid Gunardhy en Linda speelden samen de dames dubbel. De tegenstanders waren te sterk voor dit koppel. Fred en ik speelden ook niet slecht tegen de mix van British Society maar konden toch weer niet winnen.

Toen de mix van Richard en Astrid. De eerste set kon ik niet zien omdat ik zelf onze mix speelde. De tweede set heb ik genoten van het spel van deze twee. Wat Astrid miste pakte Richard, Astrid was aan het net tot en met de stand van 14 zeer sterk. Richard heeft volgens mij in deze wedstrijd meer dan 1000000000 km gelopen en ook nog over het hele veld. Helaas werd de spanning voor Astrid teveel en kon het laatste punt niet gemaakt worden. Na een verlenging verloren ze met 16 – 17 deze partij.

Ik heb dit verslag gemaakt om iedereen te laten weten dat, ondanks verlies van 7 – 1, ik heel trots was op ons team. Ik vind dat iedereen goed gespeeld heeft. Dat ik het enige punt had gemaakt, lag helaas niet aan mij maar aan de tegenstander. Al zou ik wel tegen iedereen die commentaar heeft op mijn spel willen zeggen: "Ik was de enige die bij de laatste 2 wedstrijden wel een punt haalde".

Inge van Eijkelenburg

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.