Competitie: Gaasperdam A1 verliest in OTK nipt van Slotermeer A1

Maandagavond 5 april 2004 mochten wij het thuis in de Open Team Kampioenschappen opnieuw opnemen tegen Slotermeer A1. Ons team was dit keer weer compleet: Fred van den Hof, Hans van Os sr., Elco de Vries, Cindy van der Horst, Patricia van Oers en Marina van Os waren vastbesloten een goed prestatie neer te zetten.

Patricia van OersFred startte in het enkelspel als eerste heer, maar was kansloos en verloor met 5 – 15 en 8 – 15 (0 – 1). Hans, weer enigzins hersteld van zijn armblessure, had als tweede heer minder moeite met zijn tegenstander en won met 15 – 9 en 15 – 4 (1 – 1).

In het dames enkel verloor Marina als eerste dame met name door eigen fouten met 4 – 11 en 5 – 11 (1 – 2) en ook Patricia had als tweede dame alleen in de eerste set voldoende tegenspel en verloor met 9 – 11 en 5 – 11 (1 – 3).

In het heren dubbel hadden Elco en Hans al eerder laten zien het niveau goed aan te kunnen. Mede door zwak spel van de tegenstander werd de eerste set met 15 – 11 gewonnen.

Helaas begon de tegenstander steeds beter te spelen en begon de Gaasperdam-machine te haperen, waardoor de tweede set met 8 – 15 werd verloren. Bij het wisselen van speelhelft stonden Elco en Hans alweer achter en werden de koppen bijelkaar gestoken: geen fouten meer bij de eigen service en de servicereturn was het voornemen. Mede hierdoor wisten Hans en Elco de laatste set toch nog met 17 – 14 te winnen (2 – 3). De dames dubbel van Cindy en Marina kwam helaas pas op gang toen het te laat was: 2 – 15, 10 – 15 (2 – 4).

De eerste mix van Fred en Cindy werd met knap spel gewonnen door BV Gaasperdam: 15 – 8 en 15 – 11 (3 – 4). Elco en Patricia wisten dit huzarenstukje door te veel eigen fouten niet te herhalen, waardoor met 6 – 15 en 7 – 15 de partij en de wedstrijd werd verloren (3 – 5).

Epiloog:
De OTK 2004 zit er weer op. Natuurlijk was Gaasperdam A1 met 1 speler uit de overgangsklasse, 4 spelers uit de tweede klasse en 1 speler uit de derde klasse te hoog ingeschreven. Immers de A-poule is bedoeld voor spelers uit de hoofd- en overgangsklasse. Waarschijnlijk was Harry (terecht) bang dat zijn team Gaasperdam B1 van ons team zou verliezen. Achteraf kunnen we stellen dat we het desondanks toch heel goed hebben gedaan en naarmate de competitie vorderde werden de prestaties steeds beter. Al met al een leuke een leerzame ervaring…

Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.