Competitie: Gaasperdam 6 2e in Kampioenentoernooi

Afgelopen zaterdag, 26 februari 2005, vond in Sporthal de Bloemhof te Aalsmeer het kampioenentoernooi plaats voor alle kampioensteams in de districtscompetitie. De kampioenen in de diverse poules van de 4e klasse tot en met hoofdklasse, namen het door middel van loting en een afvalsysteem tegen elkaar op. Er werd gespeeld om de winst in 5 partijen: een herenenkel, een damesenkel, een gemengddubbel, een herendubbel en een damesdubbel. BV Gaasperdam nam deel met 2 kapioensteams: Gaasperdam 6 kampioen in de tweede klasse afdeling 2 en Gaasperdam 7 kampioen in de tweede klasse afdeling 6.

Team 7: Kampioen in de 2e klasse afdeling 6Gaasperdam 7, het team van Remke Albers, Arno Bouwens, Marina van Os, Glenn Ramcharan en captain Benjamin Steven, moest het eerder op de dag in de voorronde opnemen tegen Weesp 4. Na de eerste drie partijen stond Gaasperdam 7 met 2 – 1 achter en moest het herendubbel uitkomst bieden. Helaas verloren de heren waardoor de stand op 1 – 3 kwam en de winst niet meer worden binnengehaald. Dat de dames dubbel nog werd gewonnen, was een formaliteit. De einduitslag: Weesp 4 – Gaasperdam 7: 3 – 2. Gaasperdam 7 mocht huiswaarts keren.

Gaasperdam 6 mocht door loting later op de dag de strijd aanbinden tegen Arcade 2, dat in de voorronde van Velsen 4 had gewonnen. Gaasperdam 6, bestaande uit Sander Bunck, Fred van den Hof, Nick van den Houten, Winnie Tsang en Stephanie Wong moesten het stellen zonder Sander Bunck en Danny van Kampen die andere verplichtingen hadden.

Team 6: Kampioen in de 2e klasse afdeling 2Na drie partijen stond het 2 – 1 voor Gaasperdam. Het herendubbel werd echter verloren zodat de dames voor de winst moesten zorgen. Met een redelijk eenvoudige overwinning lukte dat waardoor de eindstand op 3 – 2 kwam. Gaasperdam 6 stond daarmee in de finale tegen Weesp 4, die met 3 – 2 had gewonnen van Van Zijderveld 8 en door de enigzins vreemde toernooi-opzet aan de derde wedstrijd moest beginnen.

In een afmattende 3 setter met mooie lange rallies, verloor Nick helaas zijn enkelspel (0 – 1). Stephanie liet haar tegenstander veel lopen en won haar enkelspel eveneens in een 3 setter (1 – 1). Het gemengd dubbel van Winnie en Fred ging in 2 sets verloren (1 – 2). Het herendubbel van Fred en Nick werd met 3 – 15 en 4 – 15 verloren waardoor de wedstrijd al was beslecht in het voordeel van Weesp. De winst met 15 – 1 en 15 – 6 in de damesdubbel van Stephanie en Winnie zorgde nog voor een punt en zo werd de einduitslag 2 – 3 voor Weesp 4.

Al met al een prima prestatie van Gaasperdam 6 dat zich in allerijl naar de sporthal spoedde waar het afsluitende competitie-etentje plaatsvond.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.