Competitie: Verslag OTK Arcade C3 – Gaasperdam C2

Bij de indeling van de OTK zouden we volgens de ‘papieren’ donderdag om 19:30 uur moeten spelen tegen Arcade C4. Niets bleek minder waar: de vorige week speelde Gaasperdam C1 namelijk ook tegen Arcade en zij kwamen keurig om 19:30 uur aan om te horen dat de westrijd om 19:00 uur zou beginnen. De C2 dus eerder op pad om er voor te zorgen om er om 19:00 uur te zijn. Helaas vonden meerdere auto’s het noodzakelijk om wat later van Amsterdam naar Almere te gaan en mochten we aansluiten op de A1. Om 19:10 uur waren we ter plaatse en konden direct onze kunsten gaan vertonen.

Sander Steggerda speelde deze keer als eerste heer omdat Wiard Kuné verstek moest laten gaan. Nou, dat heeft hij geweten: met 15 – 7 en 15 – 1 heeft hij kennis gemaakt met de truckendoos van de Arcade-speler, die precies wist hoe lang en breed het veld was en daar dankbaar gebruik van maakte. Vooral bij de services van de kant van Gaasperdam (net niet in, 1 – 0). Vervolgens mocht Fred Kempers een poging gaan doen om wat aan de stand te veranderen. Slaggever kan melden dat hem dat uitstekend is gelukt, alleen kwam het punt wel bij Arcade terecht na een les van 15 – 6 en 15 – 4 (2 – 0).

Guda Kay mocht het daarna proberen. De eerste set had in het begin een gelijk opgaand verloop, waarbij het na diverse servicewissels 8 – 8 werd. Hierna sloeg het noodlot toe en ging Arcade met de set 11 – 8 aan de haal. In de tweede set zat het Guda niet mee en mocht ze met 11 – 2 weer naar de kant (3 – 0). De tweede single duurde even omdat de tweede dame van Arcade nog zoek was en na wat geregel kwam hiervoor een invalster in het veld. Inge van Eijkelenburg had daardoor deze keer een makkie en omdat ze het zielig vond voor de tegenstandster mocht die in de eerste set een punt maken: 11 – 1 voor Inge. De tweede set werd het 11 – 0 waardoor de tussenstand op 3 – 1 voor Arcade kwam.

Bij de heren dubbel werden de punten van Gaasperdam uit de services binnengehaald en geen een punt uit een rally of wat daar voor door moest gaan. Ook bij het serveren werd te hoog opslaan direct genadeloos afgestraft, met een 15 – 2 en 15 – 5 verlies tot gevolg (4 – 1). De dames dubbel verliep goed zodat Guda haar nederlaag uit de single kon vergeten en Inge haar overwinning kon prolongeren. Zowel Guda als Inge mepten er lustig op los waarbij het aantal smashes een ongekend aantal bereikte en ze met 15 – 8 en 15 – 5 de partij wonnen (4 – 2).

In de mixpartijen bleken de mixen van Arcade te sterk voor de Gaaspermixen waarmee de uitslag 6 – 2 voor Arcade werd.

Tot slot de conclusie: er zit een stijgende lijn in want na de 8 – 0 tegen Diemen, de 7 – 1 tegen Amsterdam en nu de 6 – 2 tegen Arcade zal de eerste overwinning niet lang meer op zich laten wachten. Toch?
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.