Competitie: Verslag RSK Noord-Holland

Terwijl de jeugd al druk bezig was met de eerste partijen in Aalsmeer, konden de senioren lekker uitslapen.

Om 14:00 uur hadden we (Ferry, Dieuwke, Thomas, Youssef en ik) bij onze sporthal afgesproken. Ik met m’n grote mond zeggen dat ik de weg weet naar de Bloemhof in Aalsmeer, dus Fer reed achter mij aan.
En je raadt het al: ik rijd twee keer verkeerd en Ferry maar achter mij aan terwijl de Mio toch echt iets anders zei. Uiteindelijk kwamen we nog ruim op tijd aan.

We begonnen met de mixen in de GD 4. Dieuwke en Thomas in de ene hal en Ferry en ik (Patricia) in de andere. Allebei mochten we tegen duo’s van Duinwijck. De mix van Dieuwke en Thomas was redelijk snel voorbij, Yannick Wolff en Laura Vendrik waren te sterk (9-21 en 17-21). Ferry en ik begonnen zoals gewoonlijk met een 4-0 achterstand, maar uiteindelijk wisten we in twee sets te winnen van Alex Vreeburg en Melissa Chen (22-20 en 21-16).

Al gauw kwamen we erachter dat Hans van Os de strenge toernooileider was: “Dieuwke de Vries, je moet tellen op baan 3!” Het was blijkbaar de bedoeling, dat als je verloren hebt, je de volgende partij telt.

Nog geen half uur later moesten Ferry en ik weer mixen. Dit keer tegen Bat Schouten en Sanne Berkelmans van BV Almere. De mix liep dit keer vanaf het begin goed en met wat fouten van de tegenstander hadden we de winst gauw binnen (21-14 en 21-12).

Ondertussen waren Stephan en Rosina ook binnen gekomen en was Gaasperdam compleet. Stephan mocht meteen een zware partij spelen in de ME 7 tegen Nima Chlabyani (Van Zijderveld) en wist deze te winnen (18-21, 21-18 en 21-12). De volgende ronde was zijn tegenstander helaas een stuk sterker.

Mijn single liep op zich wel aardig, alleen was de tegenstander Katja van Walstijn (Slotermeer) gewoon beter (10-21 en 16-21). Ferry daarentegen had zoals gewoonlijk een driesetter. Zijn tegenstander Rogier Folmer (Almere) had erg veel moeite met Fer, maar wist toch te winnen (13-21, 21-19 en 12-21) en werd uiteindelijk 2de.

Dieuwke had ook een uren durende singel tegen Nadie Vastenhout (Hoornse). De twee waren elkaar al in de competitie tegen gekomen en Dieuwke had toen in twee sets verloren (maar ze zat toen in een single-dip).
Gelukkig is ze uit de dip gekomen en speelde ze een overtuigende driesetter die alle kanten op had kunnen gaan. Helaas trok Nadie aan het langste eind (23-21, 19-21 en 19-21).

Thomas moest ook singelen tegen een oude bekende, Pascal Vlasblom (Almere). Jammer genoeg kon hij er net als in de competitie niet in slagen hem te verslaan. (16-21 en 17-21).

Eindelijk was Rosina aan de beurt en mocht ze laten zien dat je zonder trainen wel degelijk partijen kan winnen. Ze won in de VE7 in 2 sets (21-14 en 23-21)overtuigend van Sanne van Baalen (’t Vennewater).

Toen was de zaterdag van zowel Ferry als Rosina voorbij en lieten ze ons (Dieuwke, Thomas, Stephan en mij) zonder support achter. Wij mochten nog 4 uur lang wachten tot we eindelijk konden dubbelen.

Bij de DD4 was dat wachten voor niks geweest.
Dieuwke en ik speelden dramatisch en verloren (11-21 en 10-21) ook van de uiteindelijke 2de plaats: Michelle Veerman en Shanice van Stenus (Almere).

Thomas en Stephan deden het beter in de MD7. Zij speelden een spannende driesetter tegen Krijn Hoetmer en Arjan Rodenburg (Almere). Helaas wisten onze mannen het geweldige niveau van de 2de set niet te evenaren en verloren ze uiteindelijk (12-21, 21-17 en 14-21).

Zondagochtend om 9:30 uur moesten Ferry, Rosina, Stephan en ik weer aanwezig zijn.

In de GD4 speelden Ferry en ik tegen een ontzettend vast spelend duo van Almere: Rogier Folmer en Michelle Veerman. Wij konden ons niveau van de vorige dag niet evenaren en verloren dan ook vrij makkelijk (12-21 en 8-21). Ook Stephan en Rosina beleefden een dipje. In de GD7 verloren ze van Stephan Melein en Conny Cashoek (Almere).

Bij de senioren was de laatste hoop gevestigd op Rosina in de VE7. Helaas verloor ze (16-21 en 11-21) tegen de uiteindelijke winnares: Shanice van Stenus (Almere).

Dus de senioren van BV Gaasperdam konden om half 12 weer naar huis, terwijl de jeugd de eer hoog hield.
Al met al was het een uiterst gezellig toernooi met veel bekenden.

Volgend jaar weer!

Patricia van Oers

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.