Jeugd: Verslag RJK Noord-Holland

Tijdens de competitie worden er vrijwel geen toernooien gespeeld. Gelukkig is er een uitzondering: het altijd gezellige en drukke Regionale Kampioenschappen in Aalsmeer.

Païvi mocht meteen om 9:00 uur singelen in de VE U15 groep. Dit deed ze met veel overtuiging en won met 21-11 en 21-15 van Laura Kooijman (Swish BV). Helaas wist ze in haar tweede partij niet van haar dubbelpartner Natalya van der Laan (Van Zijderveld) te winnen en werd ze 2de in de poule.

Samen met Natalya speelde Païvi een spannende driesetter welke ze helaas net verloren (8-21, 21-17 en 15-21). Met haar mixpartner Roy Kuipers (Van Zijderveld) wist ze de kwartfinale te bereiken.

Bij de ME U19 en MD U19 was het bijna een Gaasperdam onderonsje. Er waren in deze leeftijdscategorie erg weinig inschrijvingen, waardoor er kleine poules ontstonden.

Gabriël en Youssef moesten de eerste wedstrijd tegen elkaar singelen, waarbij Gabriël overtuigend won (21-19 en 21-10). Tabish had een erg zware poule. Hij trof in de voorrondes Robin Tabeling (Van Zijderveld), waarin hij een hele goede 2de set speelde, maar net niet goed genoeg was (4-21 en 17-21).

Gabriël werd 1ste in zijn poule, waardoor hij Robin in de finale tegenkwam. Hij had het een stuk zwaarder dan Tabish en verloor helaas (6-21 en 11-21), maar behaalde daarmee toch de 2de plaats bij de ME U19.
 
Vervolgens was het tijd voor de dubbel. Het vaste duo Tabish en Gabriël tegen het gelegenheidsduo Youssef en Gijs Ooijevaar (Hoornse BV). Naderhand bleek dit ook de finalepartij te zijn: Tabish en Gabriel werden 1ste en Youssef en Gijs 2de.

In de categorie U17 deden Asmara, Iliaz en Farley mee. Bij de VE U17 en de GD U17 met mixpartner Radley Gador (Van Zijderveld) lag Asmara er al snel uit. Maar bij de VD U17 die ze samen met Emma Stornebrink (Martinus) speelde, kwam ze (met een beetje mazzel door een walkover in de halve finale) in de finale terecht. Deze partij verloren de meiden helaas van Juliette Chen en Masha Lursen (Duinwijck).

Voor Iliaz was een het een kort toernooi: Bij de ME U17 verloor hij eerst van Brandon Wassink (Van Zijderveld) en daarna van Bos Viskil (Duinwijck).
Farley wist in zijn poule nog een single te winnen, namelijk met 21-13 en 21-16 van Nils van Hijum (Duinwijck).

Samen wisten Iliaz en Farley in de dubbel helaas ook niet te winnen. Ze verloren met 18-21 en 15-21 van Fabian Pereboom en Menno de Vor, die uiteindelijk 2de werden. Farley wist uiteindelijk met de GD U17 samen met Emma Stornebrink nog de kwartfinale te bereiken.

De jeugd heeft ontzettend goed gepresteerd en we zijn dan ook trots op ze! En het was natuurlijk hartstikke gezellig dat de jeugd en senioren samen een toernooi konden spelen.

Patricia van Oers