Jeugd: Verslag derde ronde Champions League

Op zondag 20 februari was alweer de derde ronde van de Champions League. De Champions League is een toernooi waarbij kinderen zonder enige wedstrijdervaring kennis maken met competitie. Van BV Gaasperdam doen dit jaar 4 teams mee.

Team 1 (Dream Team): Iliaz Asruf, Martijn Daniëls, Vince Vermeij, Jennifer Gelderman en Kimberley Gorter.
Team 2 (De Gaasperdammertjes): Ryan Awadhpersad, Reinier Maas, Tim Spruijt, Suraya Amanh en Aarti Bissumbhar.
Team 3 (De Coole Gaasperdammers): Niels Maas, Mitch de Swaan, Luc van Zalen, Nadia Banouche, Paivi Reckman en Fenna de Vries.
Team 4 (The Big Five): Amar Awadhpersad, Saif Basnoe, Sunayna Amanh, Maaike Janz en Lee Wen Omar.

Champions League: The Dream Team...The Dream Team moest deze dag spelen tegen BV Almere C3. Vince begon met de eerste heren enkel. De wedstrijd wist hij zonder veel moeite te doen te winnen (1 – 0). De tweede heren enkel werd gespeeld door Iliaz. Hij had moeite met het niveau van de tegenstander en verloor helaas (1 – 1). Kimberley ging als eerste dame spelen en ze won ook net als Vince zonder veel moeite te doen (2 – 1). Jennifer ging als tweede, maar had net als Iliaz moeite met het niveau van de tegenstander. Tussenstand: 2 – 2. In de herendubbel gingen Martijn en Iliaz niet zo goed en verloren de dubbel (2 – 3). De dames hadden het in de dubbel moeilijk, maar wonnen de eerste zet toch nog, helaas verloren ze de tweede en de derde set (2 – 4). Vince en Kimberley deden goed hun best en wonnen daarom ook hun wedstrijd in 2 sets (3 – 4). Iliaz en Jennifer deden zo hun best maar hadden het net zo moeilijk als in hun single en verloren deze mix. Eindstand: 3 – 5.

De Gaasperdammertjes moesten spelen tegen BV Almere B8. Reinier was de eerste heer en verloor helaas (1 – 0). Ryan ging als tweede heer, maar had het minder moeilijk dan Reinier hij won de wedstrijd in 2 sets (1 – 1). De eerste dame van dit team was Aarti de tegenstander was iets te sterk voor haar ze verloor helaas in 2 sets (1 – 2). Tim ging als tweede dame (vanwege meisjes tekort) maar verloor helaas in 2 sets (1 – 3). De herendubbel was behoorlijk spannend: Reinier en Ryan deden hun best samen maar verloren helaas de eerste set. Ze kwamen in de tweede set goed terug maar helaas verloren ze nadat er was verlengd (1 – 4). De damesdubbel ging helaas ook verloren (1 – 5). De eerste mix van Reinier en Tim was spannend: de eerste set wonnen ze maar helaas was hun energie op en verloren ze de tweede en derde set (1 – 6). De tweede mix werd ook verloren. Eindstand: 1 – 7.

De Coole Gaasperdammers speelden tegen BV Almere A3. Luc begon met de heren enkel, maar hoe goed hij ook speelde, de tegenstander was net iets beter (0 – 1). Niels ging als tweede heer singelen maar wist helaas ook zijn singel niet te winnen (0 – 2). Fenna ging als eerste dame; zij verloor helaas haar wedstrijd ook in 2 sets (0 – 3). Paivi ging als laatste singelen en verloor helaas ook haar wedstrijd (0 – 4). In de herendubbel deed Mitch samen met Luc hun best maar helaas konden ze deze wedstrijd niet winnen (0 – 5). In de damesdubbel gingen Paivi en Fenna voor de winst. Maar de drie setter was iets te vermoeiend en verloren ze deze partij ook na een zware strijd (0 – 6). Helaas werd de eerste mix verloren door Niels en Nadia (0 – 7) De tweede mix ging al beter maar helaas verloren ze in een 3 setter. Eindstand: 0 – 8.

The Big Five speelden tegen BV Flower Shuttle A4. Het team moest het met 2 dames en 1 jongen doen, aangezien Amar ziek was en Sunayna er niet was. De herenenkel van Saif ging helaas verloren (0 – 1). Maar Elmar (van BV Flower Shuttle vanwege meisjes tekort) haalde een punt voor Gaaperdam binnen (1 – 1). Lee Wen en Maaike hadden het in de singel behoorlijk moeilijk en verloren helaas allebei hun wedstrijd (1 – 3). De herendubbel, die werd gespeeld door Luc en Mitch (beide uit team A3) wisten ook niet te winnen (1 – 4). In de damesdubbel was het niveau ook te hoog en werd verloren (1 – 5). In de mix speelden Maaike en Niels goed, maar helaas verloren ze (1 – 6). De tweede mix was een spannende 3 setter die werd gespeeld door Lee Wen en Elmar (BV Flower Shuttle) maar helaas werd die ook verloren waardoor de eindstand 1 – 7 werd.

Ondanks de teams die niet compleet waren, was het weer een leuke dag voor de kinderen, de ouders en de begeleiders. Nog 1 keer op zondag 20 maart en dan is het afgelopen. We verheugen ons al op de volgende keer!!!!!!
Dieuwke de Vries
Begeleider Champions League