Competitie: Hoofdrol BV Gaasperdam in Hoofdstadtoernooi

In het weekeinde van 16 en 17 april 2005 werd in de Jan van Galenhal voor de 42ste keer het Hoofdstadtoernooi gespeeld, georganiseerd door BV Slotermeer. Ruim 200 deelnemers van 25 verschillende verenigingen alsmede een groep Belgen en Denen, zorgden in de categorieën A, B en C voor ruim 300 partijen. Naast een groot aantal deelnemers van BV Slotermeer en BC Duinwijck, was BV Gaasperdam met maar liefst 21 spelers vertegenwoordigd: Martin Bartelings, Björn Coltof, Korneel Duyvesteyn, Cindy van der Horst, Nick van den Houten, Lafina Hulshof, Maddie van Kampen, Dion Keulen, Anna Lam, Chantal en Suzanne Mulkens, Renie Muller, Patricia van Oers, Bas, Hans en Marina van Os, Marcel Panse, Ben Steven, Miranda Voorn, Elco de Vries en Stephanie Wong.

In de B-klasse bracht Anna Lam het tot maar liefst 3 finaleplaatsen. In het enkelspel moest Anna het tegen de jeugdige Selena Piek (Van Zijderveld) opnemen. Met in haar achterhoofd dat haar eveneens een dames- en gemengddubbel finale te wachten stond, verdeelde zij haar krachten en nam zij genoegen met een 2de plaats (6 – 11 en 1 – 11).

In het damesdubbel mocht Anna het met Lafina Hulshof opnemen tegen Rianne van Groenigen en Sandra Hermes (BV Almere). De ervaren dames van BV Gaasperdam wisten de Almeerders met 15 – 5 en 15 – 11 te verslaan.

Hoofdstad-toernooi 2005: finalisten in het gemengd dubbelIn het gemengddubbel wist Anna met gelegenheidspartner Dennis Blom (BV Slotermeer) tegen clubgenoot Hans van Os en Selena Piek in een spannende 3-setter (15 – 10, 10 – 15 en 15 – 6) opnieuw beslag te leggen op een 1ste plaats.

In de C-klasse bereikte Maddie van Kampen de halve finale in het dames enkel. Hierin werd met 11 – 4, 6 – 11 en 3 – 11 verloren van Audrey Oey (Van Zijderveld).

In het heren dubbel verloren Bas van Os en partner Gislain Soselisa (BC Duinwijck) de halve finale met 8 – 15 en 11 – 15 van Hans van Os en partner Jacco Arends (BC Duinwijck). In de finale wonnen Hans en Jacco in 2 sets (15 – 8 en 15 – 11) van Gavin Elliot en Erik Joost Pastoor (BV Amsterdam).

In het dames dubbel verloren Maddie van Kampen en Stephanie Wong de halve finale van Cindy van der Horst en Patricia van Oers. In de finale boden Audrey Oey en Dionne de Hoop (Van Zijderveld) veel tegenstand maar uiteindelijk trokken Cindy en Patricia aan het langste eind (15 – 6 en 15 – 13).

In het gemengd dubbel verloren Dion Keulen en Maddie van Kampen de halve finale met 1 – 15 en 11 – 15 van Chantal Mulkens en partner Nick Eijssen (BV Slotermeer). In de finale versloegen Chantal en Nick clubgenoot Cindy van der Horst en gelegenheidspartner Roy Kouw (Martinus Amstelveen) in twee sets (15 – 4 en 15 – 9).

Met 7 finaleplaatsen en nog een flink aantal halve finales die door de overige Gaasperdammers werden bereikt, mogen we spreken van een succesvol en gezellig 42ste Hoofdstadtoernooi.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.