Competitie: Gaasperdam 2 eindigt als tweede in de bondscompetitie

Gaasperdam 2 heeft zijn doelstelling weten te halen door de 2e plaats te bemachtigen in de 4e divisie van de bondscompetitie. Al vroeg in het seizoen werd het duidelijk dat Huizen ’96 1 in deze poule kampioen zou gaan worden. Onze voornaamste concurrent bleek US 1 te zijn, de laatste paar wedstrijden beloofde nog spannend te gaan worden. Maar omdat US 1 punten liet liggen en wij wel de nodige punten binnenhaalden, was de strijd om de 2e plaats één wedstrijd voor het einde al beslist in ons voordeel.

De laatste wedstrijd werd dan ook als een formaliteit gezien, uiteraard was iedereen er wel gebrand op om te winnen. Op zondagochtend 30 januari om 10:00 uur moesten we aantreden tegen het 1e team van de Treffers uit Kortenhoef. Ikzelf begon de eerste set erg slecht / laconiek, waardoor ik deze dan ook verloor. Getergd / scherp begon ik aan de tweede set en wist deze dan ook snel naar mij toe te trekken. Ditzelfde gold voor de derde set (1 – 0). Ferry Voortman begon in zijn single wat stroef. Maar zoals we Ferry allemaal kennen, gaf hij niet op en wist zijn partij in 2 sets winnend af te sluiten (2 – 0).

Miranda Voorn keek in haar singlepartij al snel tegen een grote achterstand aan: het zou niet haar dag blijken te zijn. In 2 sets ging deze partij voor Gaasperdam 2 verloren (2 – 1). Vanwege een lichte blessure aan d’r arm bij onze vaste 2e dame Lafina Hulshof, mocht Cindy van der Horst het eens op dit niveau proberen. Marcel Panse: Geen slechte partij...Cindy begon wat nerveus, maar pakte het goed op in de eerste set, die ze uiteindelijk maar net verloor. De tweede set werd naar een goede voorsprong helaas net (13 – 12) verloren (2 – 2). Haar tegenstandster was hier erg blij mee, want een derde set had ze gegarandeerd verloren. Al met al een goede prestatie van Cindy.

De heren dubbel van Marcel Panse en mij was geen slechte partij, maar we moesten toch onze meerdere erkennen in onze tegenstanders (2 – 3). Mede omdat Miranda haar vorm nog niet had teruggevonden ging ook de damesdubbel verloren (2 – 4). De gemengd dubbel van Ferry en Miranda was een spannende partij en deze wisten zij uiteindelijk in 2 sets winnend af te sluiten (3 – 4). In de 2e gemengd dubbel hadden Marcel en Cindy twee goed ingespeelde tegenstanders tegenover zich. Dit bleek voor ons gelegenheidsduo een maatje te groot te zijn (3 – 5). Uiteindelijk verlieten we Kortenhoef helaas zonder punten.

Ondanks dit laatste verlies heeft Gaasperdam 2 dus een welverdiende 2e plaats bemachtigd. Bij deze wil ik alle vaste spelers en invallers bedanken voor hun inzet en wat mij betreft gaan we volgend jaar voor het kampioenschap!
Jeroen van Rooij (El Capitano)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.