Wedstrijdverslag Gaasperdam 9 – Diemen 1

Afgelopen zaterdag mocht het negende aantreden tegen de koploper van de poule, een reden temeer om er eens flink tegenaan te gaan nietwaar? Bij de tactische besprekingen vooraf had iedereen de instelling om er wat van te maken en om te winnen. Dat beloofde dus het nodige.

De eerste single game van Wiard verliep niet zoals gewenst en ondanks dat Wiard terugkwam van een 14 – 5 achterstand tot 14 – 9 ging de set met 15 – 9 verloren. De tweede set gaf een veel spannender strijd te zien waarbij de heren niet voor elkaar onder wensten te doen, zo werd het via 7 – 7, 11 – 11 en 14 – 14 een verlenging waarbij Diemen bij de stand 14 – 16 even aan de matchpoint mocht ruiken. Dit vond Wiard maar niks en met een laatste krachtsinspanning wist hij het tij te keren en de set met 17 – 16 te winnen. De derde set zou nu de beslissing brengen. In deze set kreeg Wiard last van kramp waardoor hij na een korte gedwongen pauze de draad weer probeerde op te pakken uiteindelijk toch met 15 – 4 de partijwinst bij Diemen terecht zag komen.

De tweede singlepartij trad Sander aan. De eerste set ging gelijk op waarbij via de tussenstanden 8 – 8, 10 – 10 en een 13 – 11 voorsprong, Sander duidelijk last kreeg van een winstsyndroom en zijn geduld en overzicht bij het retourneren verloor, waardoor Diemen met 15 – 13 de set binnenhaalde. De tweede set gaf eenzelfde beeld te zien waardoor deze set uiteindelijk een 15 – 11 verlies opleverde.

Van het goede voornemen was dus in de herensingles bitter weinig terechtgekomen, vol verwachting werd daarom uitgekeken naar de damespartijen.

De wil om te winnen werd in de partij van Inge direct al duidelijk doordat ze precies dat deed wat we op de training geleerd hadden, namelijk scherp droppen en als de kans zich voordoet er een flinke smash tegenaan gooien. De tegenstandster heeft deze keer alle hoeken gezien die wij al kennen uit voorgaande partijen. Met 11 – 5 werd de eerste set gewonnen. In de tweede set liep het in het begin totaal niet (ook een winstsyndroom???) maar bij 2 – 9 kreeg Inge het weer op haar heupen en werd via 10 – 10 een verlenging binnengesleept die in een 13 – 11 partijwinst resulteerde, waarbij de smashes niet ontbraken.

Guda wilde niet achterblijven en begon fanatiek aan de partij waarbij ze geen spaan heel liet van de aspiraties van de koplopers: met 11 – 3 en 11 – 1 werd de winst binnengehaald.

Tijd voor de herendubbel Sander en Fred om een poging te doen om op voorsprong te komen. In de eerste set ging het in het begin nog redelijk, maar daarna werd precies NIET gedaan wat er op de training werd geoefend. De tegenstander maakte dankbaar gebruik van de ideale posities die ze geboden kregen om de boel af te smashen en dat terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land is. Half hoog terug lijkt niet echt op droppen en in het net droppen is nou ook niet bepaald een winnende slag. Ook het positiespel leek in de tweede set echt nergens op. Wellicht is het beide spelers eens aan te raden tijdens de training op de maandag eens samen te spelen waardoor er misschien iets ontstaat dat samenspel heet!! Op hun sloffen won Diemen de sets met 15 – 8 en 15 – 2.

Hierdoor werd de druk weer op de schouders van Guda en Inge gelegd om een poging te doen om de stand weer gelijk te trekken. Ondanks dat de dames van Diemen in de singles van de baan werden geveegd, was er in de dubbel sprake van een echte slijtageslag, waarbij veel servicewissels en lange rallies waren te zien, via 10 Р10, 12 Р12 werd met een aantal sublieme smashes de set met 15 Р12 gewonnen. De tweede set werd een thriller die zijn weerga niet kent. In het begin liep het totaal niet, de ommekeer kwam bij een gemene nog nooit vertoonde slag, namelijk de gedraaide halve drop smash van Inge waarbij de achterstand werd teruggebracht tot 2 Р9, dit was het startsein om met vier smashes op rij weer in de buurt van de tegenstandsters te komen, vervolgens werd het via 6 Р10 achter een 11 Р10 voorsprong, waarna via 12 Р10 het via een tweetal airco’s 12 Р12 werd, hierna via 13 Р13 en 14 Р14 wederom een verlenging. Guda en Inge deden op dat moment WEL wat op de training was geoefend en met twee zeer gemene drops en een laatste smash die een deuk in de vloer tot gevolg had werd de partij met 17 -14 gewonnen.

Zou het dan toch nog wat worden?? De mixpartijen zouden de doorslag gaan geven.

De mix van Wiard en Guda werd na een verlies in de eerste set van 15 – 10 beeindigd nadat Wiard bij het terechtkomen na een sprong door zijn enkel ging en in de ijszakken terecht kwam en hierdoor de partij aan Diemen moest laten door opgave. Na afloop heeft Wiard nog een bezoek aan het AMC gebracht waarbij de conclusie was: verrekte enkelbanden en voorlopig een tijdje niet badmintonnen. Wiard, veel sterkte de komende periode bij het stilzitten (kan je dat eigenlijk wel?) en nietsdoen. Mede namens je teamleden een voorspoedig herstel toegewenst!!

De tweede mixpartij leek het er in de eerste set een hele tijd op de goede kant op de gaan, per slot van rekening staan Inge en Fred niet elke week met 7 – 1 en 12 – 7 voor. Ook toen sloeg het winstsyndroom weer toe en leek het net of bij Gaasperdam alleen Inge in het veld stond en Fred uit het veld geslagen was, met als resultaat een verlies van 12 – 15. In de tweede set werd het 15 – 6 voor Diemen met dank aan Fred voor het ‘hoogslaande’ spel.

@#&^%$##@! (censuur) weer niet gewonnen en dat terwijl de dames de sterren van de hemel speelden. De heren van het negende zullen binnenkort wel een oproep ontvangen voor een aantal weken straftraining… Verder zullen ze nog een aantal weken door de dames ingepeperd worden dat dit toch wel een groot aantal gemiste kansen was.

Dames, we schamen ons diep voor ons vertoonde spel en we beloven beterschap…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.