Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – Van Zijderveld 7 (2 – 6)

Op zaterdag 6 november 2004 ontving Gaasperdam 4 dat op de tweede plaats stond koploper Van Zijderveld 7. In dit team speelt onder andere Josephine Wentholt, een jeugdspeler die een aantal jaar bij onze vereniging heeft gespeeld en vervolgens is vertrokken om bij Van Zijderveld topsport te gaan bedrijven.

De wedstrijd begn zoals gebruikelijk met de heren singles en wel tegelijk op 2 banen. Dion Keulen speelde als eerste heer een mooie partij, waarbij het voordurend leek dat hij duidelijk de betere speler was. Zijn tegenstander was echter zeer taai en de puntjes werden slechts moeizaam bij elkaar gesprokkeld. Uiteindelijk won Dion in 3 sets met 15 – 5, 6 – 15 en 15 – 9 (1 – 0). Tommy Pattij speelde als tweede heer tegen een even zo taaie tegenstander: de eerste 2 sets kwam hij steeds ruim voor om vervolgens zijn voorsprong weer uit handen te geven. De derde set lukt het niet meer zijn tegenstander te verrassen en verloor Tommy uiteindelijk met 12 – 15, 15 – 12 en 7 – 15 (1 – 1).

Tijd voor de dames. Ginette Germs mocht het als eerste dame opnemen tegen Josephine. De strijd ging redelijk gelijk op, maar de vastheid en loopvermogen van Josephine won het van de slagkracht van Ginette (1 – 2). Cindy van der Horst mocht het als tweede dame proberen en het team had goede hoop dat zij de stand weer in evenwicht zou brengen. Had zij niet immers vorige keer laten zien ook op hoofdklasseniveau te kunnen presteren? Misschien verwachtten wij wel teveel van haar, want ze werd kansloos weggespeeld tegen een dame waarvan wij dachten (en eerlijk gezegd nog steeds denken) dat Cindy die wel zou kunnen verslaan (1 – 3). Maar laten we wel wezen: vorig jaar speelde ze nog derde klasse, dus wat wil je?

In de heren dubbel speelde Hans van Os sr. en Tommy de gebruikelijke reeks (eerste set winnen, tweede dik verliezen) om vervolgens toch met 15 – 11, 5 – 11 en 15 – 12 het punt binnen te slepen (2 – 3). De dames dubbel van Rosina van Maanen en Cindy ging met 12 – 15, 15 – 4 en 14 – 17 verloren (2 – 4). Of dat aan de tegenstander lag of aan het systeem (mix met 1 dame voor en 1 achter) laat ik maar even in het midden.

Over de mix van Hans en Ginette hoeven we de trouwe lezer al niets meer te vertellen, behalve dat beterschap wordt beloofd (2 – 5). De mix van Dion en Rosina liep, op de smash-return na, wel beter maar werd helaas nipt met 15 – 8, 10 – 15 en 15 – 17 verloren (2 – 6).

Al met al een verdiende overwinning voor onze tegenstander, maar als …. en …. en …. dan zou er mischien ook wel een gelijk spel of zelfs een kleine overwinning in hebben gezeten. Maar de eerlijkheid gebiedt te bekennen dat een eerste plaats is aan ons op dit moment zeker niet besteed. Met een beetje concentratie moet handhaving echter tot de mogelijkheden behoren…
Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.