Competitie: Verslag mini-toernooi Speyer 2008

Speyer 2008

En toen was het ineens zover! Vrijdag 9 mei vetrokken wij met een selecte groep Gaasperdammers richting het zonovergoten Speyer in Duitsland. Onze club werd vertegenwoordigd door 4 teams waarvan er 2 in de A speelden en 2 in de B. Holland 1 bestond uit Chantal, Fred en Dave (Van Zijderveld) Holland 2 uit Bas, Suus Anna en Dennis (BV Slotermeer) Holland 3 uit Marcel, Ferry, Lafina en ik zelf (Maddie) en in Holland 4 zaten Martin, Hans, Dieuwke en Patricia daarnaast speelde ook Renie op zondags nog mee in het team van Ben (ex-Gaasperdam).

Onze auto (Lafina, Marcel en ik) zou om 11:00 uur vertrekken richting onze verzamelplaats namelijk Peppenhoven. Hier zouden we met zijn allen verzamelen om vervolgens door te rijden naar Speyer. Nog voor 11:00 uur kreeg ik een smsje van Lafina waarin werd verteld dat ze in de file stond en wat later zou zijn goed begin dus!!! Daarop volgde een bericht van Dieuwke die bij Fer en Patries in de auto zat dat ze na 20 minuten (ja echt: het is een gave_ al verkeerd waren gereden en terugreden zodat ze vanaf het begin opnieuw zouden rijden!

Toen ook Lafien was gearriveerd en we al onze spullen bij Marcel in de auto hadden gepropt, konden we dan eindelijk na een kleine vertraging om 11:20 uur vertrekken. Het weer was super dus de stemming zat er goed in! Al snel kwamen we erachter dat we de auto van Fer voor waren en bij Venlo kregen we dan ook weer een leuke sms van Dieuwke. Ze waren in Duitsland! maar gingen er weer uit omdat ze wederom verkeerd waren gereden! ja ja voor de 2de keer!

Marcel besloot om nog even in Nederland te tanken waarna Lafien achter het stuur mocht kruipen en we onze weg naar Peppenhoven zouden vervolgend. Toen we bij het bord bezinestation Peppenhoven 5 km aankwamen zei de TomTom ons dat we er al eerder af moesten (terwijl ik nog zo zei: "rij maar door"!!!) Lafien volgde braaf de TomTom waardoor wij wel in Peppenhoven uitkwamen dat wel uit 5 huizen bestond maar zo dus voorbij het benzinestation reden en we de andere dus konden sms-en dat we er al voorbij waren en doorreden naar Speyer. Positief was wel dat we een groot deel van de file hadden omzeild!

Na een korte plaspauze besloot Marcel verder te gassen en rond een uur of 6 kwamen we dan aan in Speyer! Voor mij de eerste keer dat ik meedeed dus ik wist niet goed wat me te wachten stond maar mijn eerste indruk was zeer positief! Na een korte rondleiding over het terrein leek het ons verstandig om ons slaapvertrek vast in orde te maken. Inmiddels was iedereen aangekomen en kon het weekend dan echt beginnen!

Met zijn allen zijn we toen bij de Griek in het dorp wezen eten, wat erg gezellig was. De ouzo`s gingen er gemakkelijk in en ook was er geen tekort aan bier!Nadat iedereen een goede bodem had gelegd gingen we terug naar het terrein waar het feest kon beginnen. Met een aantal begonnen we met kaartje blazen en handje klap terwijl een ander deel aan het pokeren was. Daarna werd er begonnen met Mexicanen (en ja ik had in de auto nog zo gezegd niet hier aan mee te doen) maar helaas raakte ik toch in het spel verzeild.

Nadat ik eerst een aantal rondes samen met Marcel mocht spelen en Dieuwke met Bas werd er dan toch besloten dat het iedereen voor zich was. De alcohol vloeide rijkelijk en al snel werd het 1 dolle boel waarna ik even een pauze nam (versta hieronder: ik lag KO op bed). Nadat ik weer ineens wakker werd gingen we nog even verder, toen ik echter naar bed wilde gaan zag ik dat mijn luchtbed-partner Lafien ook KO in haar bedje lag. Toen er wild op het luchtbed gesprongen werd kon Lafien haar maag dat niet meer aan en was de wc de enige oplossing die er nog over was… Na nog heel wat trammelant ging iedereen dan om de jahwel zeer christelijke tijd van een uur of 06:00 dan toch maar slapen waarop de wekker van 08:00 uur volgde!

Al snel bleek dat niet iedereen zich even goed voelde die ochtend (doelend op Lafien, Dieuwke en Patries). Marcel en ik wilde nog ff snel ontbijten bij de Mac maar helaas konden we deze niet vinden waardoor we maar door reden naar de hal. Na snel een douche te hebben gepakt daar kon het toernooi dan eindelijk beginnen om 10:30 uur. De 1ste wedstrijd verliep redelijk (ik was echter versteld van het slechte niveau van de Franse dame en won de partij dan ook met 4 en 1, volgens mij was het een recreant!) waarna Lafien de laatste en beslissende partij zou spelen (winst of gelijkspel) met Marcel maar toen ze net aanstalte wilde maken riep de wc haar weer (wat overigens niet de 1ste keer was van deze ochtend/nacht) en moest ik dan maar de mix spelen. Na een super slechte 1ste set (22-20 in ons voordeel) wonnen we de 2se wat makkelijker en was onze eerste overwinning 3-1 een feit! Ook de 2e partij sloten we met een 3-1 winst af (Lafien was inmiddels al iets aangesterkt en speelde haar eigen wedstrijd).

De 2de partij speelden we tegen Belgen en deze eindigde in een 2-2 gelijk spel. Het zou dus op de laatste wedstrijd aan komen. Gelukkig had Lafien rond een uur of 3 het wondermiddel Mezzo-mix (combinatie tussen Fanta en Cola) ontdekt waardoor ze rond een uur of half 4 weer bij haar positieven kwam en weer wat kleur kreeg en zelfs weer begon te kletsen (ja met zo`n toernooi leer je je clubgenoten pas echt kennen!) De laatste wedstrijd wonnen we dan ook met 4-0 waardoor we jawel 1e in de poule waren en ik de dag af kon sluiten met een ongeslagen status! Holland 4 deed het iets minder goed en werd 3de in de poule.

Nadat we allemaal gedouched waren konden we terug naar het terrein waar we weer met Holland 1 en 2 konden fuseren (deze hadden het iets minder goed gedaan en waren beide niet hoog in de poule geëindigd). Het avondmaal dat werd voor geschoteld was echter niet om over naar huis te schrijven de loempia was alles behalve krokant het vlees was super pittig maar de komkommer en sla waren wel prima te eten! Nog maar snel even naar de Mac dus om daar een bak koffie te scoren en een cheesburger! En ja Hans: niet meer met je voeten op een stoel zitten dat vind onze Duitse dame van de Mac niet zo fijn! Na ons bezoekje aan de Mac gingen we terug naar het terrein waar de disco al in volle gang was. Ik was al gewaarschuwd maar mijn hemel zeg wat een slechte muziek draaien die Duitsers! Gelukkig was er nog genoeg bier en konden er verschillende cocktails worden gedronken waardoor de muziek wat dragelijker werd. Het plan was om wat eerder naar bed te gaan en minder te drinken. Helaas beide gevallen konden niet waar worden gemaakt (en ja Lafien jou zou ook geen druppel meer drinken toch??) waardoor Dieuwke en ik nog vol leedvermaak toe keken hoe Bas, Dave en Chantal zaten te Mexicanen met een stel Duitsers en Zweden en het toch nog half 6 was voordat we erin lagen.

En toen ging die o zo fijne wekker weer af om 8 uur!!!Nadat een aantal gewoon op het terrein hadden ontbeten (Lafien, Marcel, Ben en ik bij de Mac) konden we weer naar de hal toe om de resterende wedstrijden te spelen. Helaas verloren we de 1ste partij al meteen met 4-0 waardoor onze kansen op een hoge eindplaats verkeken was. De daarop volgende wedstrijden gingen wel wat beter maar waren ook niet om over naar huis te schrijven. Holland 4 presteerde beduidend beter waardoor zij toch nog wat plaatsen omhoog konden klimmen. Rond een uur of 6 zat het er dan ook voor ons allemaal op en restte alleen de prijsuitreiking ons nog. Holland 1 en 2 waren beide op de laatste plaats geëindigd. Holland 4 was 13de en wij Holland 3 hadden een 7de plek behaald. Niet slecht dus voor mijn 1ste jaar al zeg ik het zelf.

Na ons diner bij de Mac en ja inderdaad dit was de 4de keer in het weekend dat we bij de Mac aten konden we op weg naar Amsterdam. En nee, daar is nog niet alles mee gezegd! Marcel wilde proberen om naar Nederland te rijden zodat hij daar kon tanken zodat het hem niks koste en ja daar begon de ellende dus mee. We waren talloze benzine stations langs gereden maar als je er 1 nodig hebt is die er dus niet!Toen de teller uiteindelijk op 40 sprong leek het Marcel toch maar verstandig om zo spoedig mogelijk te gaan tanken. De TomTom werd ingesteld op de dichtstbijzijnde waardoor we de snelweg af moesten. Helaas deze was dicht! Lafien vroeg nog op haar beste Duits waar een andere was en we vervolgens door allemaal vage dorpjes in Duitsland kwamen te rijden. Daar was onze redding dan het andere benzine station. FOUT! Deze was wederom dicht en het werd dus toch wel een beetje vervelend. Een volgend benzine station werd aangegeven op de TomTom waar we naar op zoek gingen. We kwamen op een vage weg terecht die door het midden van het bos in Duitsland ging en wat ik dus niet echt als fijn aanschouwde en me stilletjes terug trok op de achterbank. Ik zag het namelijk al helemaal voor me dat we zouden stranden in een eng Duits bos met alle gevolgen van dien aan gezien de teller inmiddels dus op 0 stond! Op de 1 of andere manier kwamen we toch weer in de bewoonde wereld terecht bij een benzine station met pin! Probleem opgelost zou je denken maar nee hoor: Marcel zijn pasjes werkte niet! Gelukkig was daar onze reddende engel Lafien nog en haar pasje deed het wel waardoor we de tank vol konden gooien. Uiteindelijk kwamen we rond een uur of 01:00 aan in Amsterdam en was Speyer 2008 een feit.

Tot slot kan ik terug kijken op een zeer geslaagd weekend waarin ik ontzettend veel heb gelachen en me kostelijk heb vermaakt! Kortom ik ben erg blij dat ik nu een keer ben mee geweest en ga volgend jaar zeker weer!

Maddie van Kampen

PS. Zie ook de foto’s!!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.