Jeugd: BV Gaasperdam in internationaal badmintonevenement

Zondag 16 mei 2004 heeft in de Jan van Galenhal een internationaal teamtoernooi voor tieners tussen de 15 en 17 jaar plaatsgevonden. Er werd deelgenomen door spelers uit Denemarken en een 4-tal verenigingen uit Amsterdam en omstreken. De Deense badmintonners volgen onderwijs aan een middelbare school in Denemarken waarbij sport als specialisatie in het vakkenpakket is opgenomen. Er kan gekozen worden uit onder andere atletiek, badminton, basketbal, dans/aerobic en handbal.

De delegatie van BV GaasperdamNaast 4 Deense teams hadden spelers van BC Duinwijck, BV Gaasperdam, BV Slotermeer en BC Weesp ingeschreven. BV Gaasperdam werd vertegenwoordigd door Cindy van der Horst, Maddie van Kampen, Patricia van Oers, Boy Uitermark, Dieuwke en Elco de Vries.

Cindy van der Horst en Maddie van Kampen kwamen uit voor een team uit Denemarken en Dieuwke de Vries voor een team van Duinwijck. Het team van BV Gaasperdam werd daardoor aangevuld met Saskia van Gils (BV Slotermeer). In poule A werd gestreden tussen Denemarken 1 en 2, Gaasperdam en Weesp. Poule B bestond uit Denemarken 3 en 4, Slotermeer en Duinwijck. In elke poule moesten 3 rondes worden gespeeld waarbij elke ronde uit één heren- en damesenkel en één heren- en damesdubbel bestond.

Voor aanvang van het toernooi werd eerst nog een spetterende demonstratie gegeven van de groep scholieren die als specialiteit dans/aerobic in het vakkenpakket had. Na enkele partijen bleek al gauw dat het niveau van de Deense spelers, één van de vooraanstaande badmintonlanden, gelukkig niet zo hoog was als waar in eerste instantie voor was gevreesd. Geen Elite-spelers, maar spelers uit de Master-, A-, B- en C-klasse.

Denemarken 4 met Maddie van KampenIn poule A was het team van Denemarken 1 oppermachtig maar BV Gaasperdam kwam verrassend als tweede uit de voorrondes. In poule B werd BC Duinwijck met Dieuwke de Vries eerste en het team van BV Slotermeer werd tweede. Beide nummers 1 en 2 zouden uiteindelijk nog tegen elkaar strijden om de plaatsen 1 tot en met 4. In de finales werd een heren- en een damesenkel gespeeld en één gemengddubbel. Ook hier kwam het team van Denemarken 1 met een puntensaldo van 2 – 1 als beste naar voren. Bij de nummers 2 won het team van BV Slotermeer eveneens met 2 – 1 van BV Gaasperdam waardoor BV Gaasperdam op de 4e plaats eindigde.

Met drie Nederlandse teams bij de eerste vier mag men wel zeggen dat deze spelers een prachtige prestatie hebben geleverd en mogen zij zeker naar een tegenbezoek aan Denemarken gaan uitkijken. Een leerzaam, zeer sportief en gezellig toernooi.

Corrie van Kampen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.