Competitie: Verslag Almere 16 – Gaasperdam 9

Het negende mocht op de achtste spelen tegen het zestiende van Almere om een poging te doen weer wat punten bij elkaar te sprokkelen.

Om kwart voor zeven waren we aanwezig en kon de wedstrijd beginnen met de single van Jan Bresser tegen Marco. In de eerste set waren beiden qua spel aan elkaar gewaagd maar ging Marco er, ondanks dat Jan bijna de hele set had voorgestaan, met de punten vandoor (15 – 13). In de tweede set speelde Jan ver onder zijn niveau en hebben we kennis kunnen maken met een aantal nieuwe varianten op het niet retourneren van de shuttle of te wel luchtacrobatiek met racket. Ook de tweede set ging dus naar Almere met 15 – 7.

De tweede single verliep voor Richard niet veel beter: ondanks het loopvermogen en de inzet van hem bleek zijn tegenstander Chris uitgekookter in het plaatsen van de shuttle waardoor hij er met 15 – 8 en 15 – 7 met de punten vandoor ging.

De damessingles gaven eenzijdige partijen te zien in de vorm van serveren, terugslaan en afsmashen. Partijen dus waar zowel de Almere-dames en de Gaasperdamsters niet veel plezier aan zullen hebben gehad. De behaalde punten voor Gaasperdam kwamen voort uit fouten van Almere zelf: 11 – 4 en 11 – 1 respectievelijk 11 – 2 en 11 – 4.

In de herendubbel gingen Jan Bresser en Fred Kempers er flink tegenaan en waren er ook voor de aanwezige supporters best wel mooie rallies te zien in deze spannende set. Ondanks de verwoede tegenstand gingen de Almere-spelers met een 15 – 13 setwinst aan de haal. In de tweede set liep het allemaal wat minder en werden Fred en Jan met 15 – 5 afgedroogd.

De damesdubbel ging in de eerste set een tijdje gelijk op, maar daarna werd er eenzijdig op Astrid teruggespeeld, die daardoor het meeste vuile werk kreeg te verwerken. Ondanks haar pogingen daartoe een 15 – 9 setverlies. De tweede set heeft Inge zegge en schrijve twee keer een shuttle terug mogen slaan, de rest was voor Astrid met uiteindelijke 15 – 0 verlies tot gevolg.

Na het lezen van het bovenstaande zal V.E.R. Slaggever u de details van de mixpartijen besparen omdat hier ook weinig eer was te behalen.

Om tien uur waren we al klaar en konden we ons verlies met een hapje en een drankje verwerken, waarbij de beelden van Tsjechië – Nederland toch ook wel weer een en ander goedmaakte.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.