Jeugd: Herintroductie kleurensysteem

Het nieuwe seizoen is net van start gegaan en het is alweer tijd voor vernieuwing bij de jeugd. Het belooft een kleurvol jaar te worden, want het kleurensysteem komt weer terug van weggeweest.

Het kleurensysteem houdt in het kort in dat er gestructureerd training gaat worden gegeven en dat de kinderen geëxamineerd worden. Het leuke aan dit systeem is dat de vooruitgang van de kinderen duidelijk in kaart wordt gebracht en dat er een mooi diploma behaald wordt.

Het kleurensysteem bestaat uit de kleuren van de regenboog. We beginnen met wit, de basis van alle kleuren. Bij deze kleur wordt vooral de basis van het badminton geleerd. Dingen als “Hoe hou ik mijn racket vast?” en “Hoe moet ik serveren?” komen aan de orde.

De volgende kleuren zijn geel, groen, blauw, rood en paars. Bij deze kleuren worden de slagen, looptechniek en wedstrijdelementen verder uitgewerkt.

Wit Geel Groen Blauw Rood Paars

De trainers weten van te voren voor welke kleur ze de kinderen moeten trainen. Binnen een bepaalde periode wordt een examen gepland en de trainer geeft aan wie er klaar voor is en wie niet. Dus niet iedereen doet tegelijk examen.

Het examen wordt afgenomen door een examinator. Deze komt dan tijdens de training een keer kijken om te bepalen of echt iedereen er klaar voor is. Het examen vindt een paar weken later plaats op de reguliere trainingsavond. Iedereen krijgt dan een paar opdrachten om uit te voeren. Als dit goed gedaan wordt (natuurlijk doen jullie dat goed!) dan krijgt iedereen na afloop een diploma.

Dit houdt ook in dat de training gaat veranderen.
Er worden dan weer nieuwe dingen bijgeleerd, dus het wordt weer iets moeilijker.

Het eerste ingeplande examen is Wit voor de dinsdag jeugd. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 10 november 2009.

Patricia van Oers
Coördinator Kleurensysteem