Competitie: Verslag NK 2006

Maandagavond 2 januari 2006 werden weer de inmiddels traditionele Nieuwjaars Kampioenschappen gespeeld. Deelgenomen werd door ruim 30 competitiespelers van BV Gaasperdam, aangevuld met een aantal genodigden. Aanwezig waren onder meer Stanley, Cynthia, Melanie en Ghislain Soselia, aangevuld met (aanstaande schoonzoon?) Eddy Warmerdam van Duinwijck, Denny Matitawaer en vriendin van Flower Shuttle en Dave Khodabux van Van Zijderveld.

Het toernooi was weer even simpel en uniek qua opzet: spelers moesten een speelkaart trekken, waarbij spelers met dezelfde kaarten (bijvoorbeeld: de aas) bij elkaar op 1 baan een dubbel speelden (harten bij ruiten, klaver bij schoppen). Er werd per partij 20 minuten gespeeld volgens de traditionele puntentelling en het was de bedoeling in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk punten te maken.

Het toernooi was dit jaar nog prestigieuzer dan ooit! Het toernooi draaide net als vorig jaar om de ‘Goldstrike Bokaal’, die te winnen was door de heer of dame die zich in negatieve dan wel positieve zin in de schijnwerpers speelt. De winnaar van de Goldstrike Bokaal werd door een zeer betrouwbare en objectieve jury vastgesteld bestaande uit de heren B. Steven en K. Duyvesteyn. Spelers konden gedurende het toernooi bij de jury hun nominaties voor de Goldstrike Bokaal indienen. Overigens gold wel een regel dat de winnaar om wettelijke redenen minimaal 18 jaartjes oud dient te zijn.

Verder waren er prijzen te winnen in de volgende categoriëen:
– Meest Waardeloze Speler (MWS)
– Meest Gemiddelde Speler (MGS)
– Meest Superieure Speler (MSS)

Om circa 19:15 uur werd het toernooi gestart en de organisatie had de touwtjes stevig in handen: notoire laatkomers werden steevast op zeer flexibele wijze in de speelronden ingepast. In zeer goede zweer en harmonie werden de rondes afgewerkt en rond 23:00 uur waren de kruiddampen opgetrokken en kon op semi-wetenschapelijke manier de winnaars worden vastegesteld.

Tot ieders en eigen verbazing werd Ginette Germs MWS, Renie Muller MGS en Harry Meijnaert MSS. De winnaars ontvingen naast een schaal met snacks, een massagepakket voor zowel de inwendige als de uitwendige mens. Dion Keulen werd ondanks zijn blessure met unanieme stemmen uitgekozen tot winnaar van de Goldstrike Bokaal, die hij op zijn inmiddels zo kenmerkende wijze direct soldaat maakte!

Al met al een zeer geslaagde toernooistart van 2006 en dank aan de organisatoren van het toernooi: Ben en Korneel!

Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.