Competitie: Verslag Gaasperdam H1 – Tybb H1

Afgelopen maandag 2 januari 2006 mochten we de eerste competitiewedstrijd van het jaar 2006 spelen. Bij ondergetekende was niet helemaal duidelijk overgekomen dat wedstrijd toch wel op de oorspronkelijk geplande datum gespeeld diende te worden. De Bond plant gewoon in vakantie en wij voorzagen al de nodige problemen met de bezetting maar een alternatief bleek helaas ook niet zo eenvoudig te vinden.

Onze ‘beperkt-playing’ captain had vlak voor zijn vakantie-uitstapje nog wel even een nieuwsjaarboodschap gestuurd en ons herinnerd aan de komende wedstrijd tegen Tybb, maar reacties hierop van overige teamleden waren niet overweldigend!

Omdat er tot op speeldag niet erg veel ‘emailtekenen’ van leven waren geweest, begon ik me toch wel beetje zorgen te maken. Na een paar telefoontjes bleek Pak Hung Lam, de enige die voor aanvang van de wedstrijd bevestigend had gereageerd, aanwezig te zullen zijn. Gelukkig bleken Peter de Jong en Bas Vis er helemaal op gerekend te hebben. Alleen Anthony Goubard genoot nog van vakantie in Frankrijk. Onze tegenstander Tybb, de koploper in de poel, is bekend als een sterke tegenstander.

Om kans op een overwinning te vergroten, offerde Pak zich op om als eerste heer te gaan spelen. Hier trapten ze helaas niet in en pasten de opstelling erop aan. Uiteindelijk speelde iedereen dus min of meer tegen de bekende tegenstanders.

Na een moeizame start, Pak zat niet lekker in de wedstrijd en Peter kwam net iets te kort tegen de sterk spelende eerste heer Edwin Kok, pakte Bas eerste punt tegen broer Arnold. Zelf kon ik het tweede punt binnenhalen na een snelle eerste set en een spannende tweede, erg prettig als een tegenstander niet wilt verlengen.

De beslissing moest dus vallen in de dubbels, Peter en Bas pakten de eerste dubbel zonder veel problemen. Pak en ik mochten de tweede dubbel spelen tegen het sterke dubbel Edwin en Paul van der Putten. We kwamen er niet aan te pas, dus stonden we weer gelijk.

Met de laatste 2 partijen kon het dus nog alle kanten op. Omdat we deze gelijktijdig konden spelen was het tot aan de laatste shuttle erg spannend. Peter en ik moesten tegen Edwin en Theo. Theo is niet meer de jongste maar slaat wel alles terug. De wedstrijd ging dan ook erg gelijk op maar gelukkig konden Peter en ik de wedstrijd met 2 keer 15 – 13 naar ons toe trekken.

Beslissing viel dus in laatste partij tussen Bas en Pak en Paul en Rob. Eerste set ging dik verloren met 1 – 15, maar na een paar duidelijke afspraken stonden de neuzen weer in dezelfde richting en werd alsnog de overwinning gepakt. Deze overwinning moest natuurlijk gevierd worden.

Gelukkig bleven toernooispelers ook nog wat langer in de bar hangen, zodat we nog even samen met de tegenstander konden nagenieten. Omdat de tegenstanders bezig waren met hun afscheidstournee, stoppen met dit herenteam na +/- 20 jaar en ook niet zo haast hadden, bleef het nog lang gezellig na verschillende hapjes en drankjes.

Kortom het was een leuk en goed begin van het nieuwe jaar!

Han Minnaard