Competitie: Verslag Gaasperdam 9 – Almere 16

Het was zaterdag en we mochten weer thuis competitie spelen. Deze week hadden we zaaldienst dus iedereen werd gevraagd om iets eerder te komen. De banen waren gelukkig zo opgezet alleen de laatste baan ging een beetje moeilijk. Nadat uiteindelijk alles was opgezet, konden we beginnen.

Richard en Sander begonnen aan de heren single. Richard speelde tegen een tegenstander op leeftijd en werd geadviseerd om de tegenstander veel te laten lopen. De eerste set lukt dit aardig en gingen de drops en de lobs goed en deze werd gewonnen. De tweede set was iets moeilijker omdat hij nog moest wennen aan het vele licht in de grote zaal. Helaas kwam hij daardoor te laat op gang en verloor de tweede set. De laatste set begon weer spannend en ondanks dat hij aan de goede kant begon zat hij nog niet in het ritme. Na 8-3 achterstand werd er weer van kant gewisseld. Gelukkig begonnen de drops en de lobs weer te lopen en de tegenstander was na twee sets al zo moe gespeeld dat deze er geen antwoord meer op had. Het eerste punt was binnen (1 – 0).

Sander speelde tegelijk tegen een (al van te voren bekend) goede tegenstander. De eerste set bleek dat hij nog goed mee kon komen en verloor deze dan ook nipt met 12 – 15. De tweede set kon hij zijn draai niet meer goed vinden en wilde niks meer leren (aldus naar eigen zeggen). Deze set verloor hij helaas ook en Gaasperdam 9 stond op 1 – 1.

De vrouwen singles met Linda en Rita begonnen ook weer gelijk. Linda werd van te voren ingelicht door Fred dat ze tegen een hele goede tegenstandster moest spelen en dus elk punt wat ze haalde was meegenomen. Vol moed en de gedachte van ‘oh oh’ begon ze aan de wedstrijd. Haar tegenstandster bleek inderdaad weer heel lastig te zijn en Linda verloor dan ook de 2 sets. Als ik me het nog goed herinner, had Inge vorige keer 3 punten gehaald in twee sets. Deze keer had Linda er 5 gehaald. Er zit dus vooruitgang in (1 – 2).

Rita speelde dus ook tegelijk. Rita zag al gauw dat haar tegenstandster een geblesseerd been had en dacht meteen als ik haar veel laat lopen, halen we deze partij wel binnen. Met veel lobs en drops die erg goed lukten, maakte Rita het haar tegenstandster heel moeilijk en won ze haar partij dan ook in 2 sets. Rita was in vorm en dat beloofde nog wat voor de mix (2 – 2).

De heren dubbel ging beginnen gelijk weer met de dames dubbel. Het beloofde weer een snel avondje te worden. Nu het 2 – 2 stond kregen we het gekke idee dat het nog wel mogelijk was om gelijk te spelen tegen de nummer 2, aangezien we nog een sterke heren dubbel en mix kregen. De heren dubbel ging er daarom weer volop tegenaan en ja, het werd weer een prachtige spannende wedstrijd. Jan en Fred, een ervaren duo, speelden weer een lekker mooi partijtje. Het werden twee spannende sets die allebei maar net aan verloren werden. Het mocht dus helaas niet baten en het stond 2 – 3.

De vrouwen dubbel met Linda en Astrid zou heel zwaar worden, aangezien hun tegenstandsters toch wel een goede techniek hadden. Uit de eerste set bleek dat Astrid en Linda nog niet erg op elkaar ingespeeld waren en verloren zij de set. De tweede set hadden ze een paar tactieken doorbesproken. Dit werkte al een stuk beter en haalde ze de tweede set nog 8 punten binnen. Goed werk dames! Het was nu 2 – 4.

Rita en Jan begonnen aan de mix. Het begin bleek dat ze nog een beetje aan elkaar moesten wennen. Maar toen ze eenmaal doorhadden dat ‘voor-achter’ afgewisseld met ‘side-by-side’  spelen heel goed ging tegen deze tegenstanders, begon het te lopen. Was een goede pot om te zien en Rita was duidelijk in een goede vorm. Na 3 sets werd de partij gewonnen en stond het 3 – 4.

Astrid en Sander mochten de mixpartijen afsluiten. Het was duidelijk dat ze nog niet echt op elkaar ingespeeld waren. Maar ze probeerden toch alles eruit te halen wat erin zat. Helaas mocht dit niet baten en verloren ze de partij in 2 sets.

De uiteindelijke stand was dus 3 – 5 tegen de nummer 2. Het gaat dus lekker met het team, dus vooral zo doorgaan met zijn allen.

V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.