Recreanten: Verslag RC Gaasperdam – IJmond

Op dinsdag 8 maart 2005 moest Gaasperdam E/F aantreden tegen IJmond E/F. Het zou een spannende avond worden…

Als eerste heren-enkel speelde Ron Kramer. Hij was als vanouds weer zeer gebrand op een overwinning en dat lukte hem ook in een spetterende partij waar werkelijk de vonken van af vlogen. Het werd 15 – 6 en 15 – 8(1 – 0). Daarna trad Ron Kikkert het veld op voor de tweede heren-enkel. Dat resulteerde in zonodig nog spetterende match: hij zou er drie sets over doen. Vanuit achterstand kwam hij steeds aardig terug maar kon de partij helaas niet in winst omzetten. Ondanks de stimulerende aanmoedigingen van de kant werd het 17 – 14,3 – 15 en 12 – 15 (1 – 1).

Ook Sara Wiesemann maakte er een drie-setter van in haar dames-enkel. Bij die wedstrijd vlogen niet alleen de vonken eraf, het was een ware vuurzee. De inzet die zij liet zien was een lust voor het oog. Het mocht echter niet baten: ook zij verloor met 11 – 4, 4 – 11 en 11 – 13(1 – 2). Dan kwam Diana Kemming voor de tweede dames-enkel. Zij doet ons telkens verbaasd staan. Als debutant speelt ze namelijk de sterren uit de hemel. Tot nu toe doet ze haar enkels buiten verwachting en sluit ze winnend af. Zo ook deze keer met 11 – 3 en 11 – 5 (2 – 2).

De twee Ronnen (het gevreesde duo binnen het RC-gebeuren) deden de mannen-dubbel. De vrees leek terecht, want zij wisten de match ook in winst om te zetten. Ze intimideerde de tegenstander met hun ontstellende slagenwisselingen en welhaast onmogelijke loopvermogen (Dat moet ook wel, want ze lopen elkaar nog al eens in de weg). De cijfers werden 15 – 5 en 15 – 12 (3 – 2). Het dames-duo Annie van Hezel en Diana Kemming kregen niet echt vat op het spel van de opponenten. Zij gooiden al hun verrassende slagenvarianten in de strijd. De snelle drop van Annie en de slimme cross-clear van Diana brachten de andere dames helaas niet uit evenwicht. De twee sets zouden komen op 8 – 15 en 5 – 15 (3 – 3).

Het evenzo gevreesde mix-paar Sara Wiesemann en Ron Kramer deed wat ze moesten doen en wonnen hun potje met 15 – 1 en 15 – 12 (4 – 3). De tweede mix van Annie van Hezel en Ron Kikkert zou de verwachte overwinning niet brengen. Na hevig verzet werd het 10 – 15 en 8 – 15, wat de eindstand tenslotte op 4 – 4 bracht.

Ik durf toch te beweren dat ons team steeds beter in hun vel gaat zitten. De progressie is duidelijk waarneembaar heb ik van de ware kenners vernomen. Dat geeft goede moed voor de resterende wedstrijden.
Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.