Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – De Treffers 4 (4 – 4)

In ronde 11 mocht Gaasperdam 4 het op 8 januari 2005 thuis opnemen tegen De Treffers 4. Uit had Gaasperdam 4 nog een knappe 5 – 3 overwinning behaald, maar toen waren we nog in goede doen… Ik was toen al erg onder de indruk van de sterkte van met name de heren (en natuurlijk ook van de charme van de dames, maar laten we het over badminton hebben).

De single-partij van Dion Keulen was een kopie van de uitwedstrijd: een spannende 3-setter echter met het verschil dat Dion dit keer in de verlenging aan het langste eind trok en met 4 – 15, 15 – 11 en 17 – 14 het eerste wedstrijdpuntje binnenhaalde (1 – 0). Tommy Pattij had het in zijn enkelspel aanvankelijk heel lastig en wist pas aan het einde van de eerste set in zijn spel te komen. Temeer omdat het energieverslindende spel van de tegenstander niet geheel in overeenstemming was met zijn fysieke conditie had ik er alle vertrouwen in dat Tommy dat de tweede en derde set zou rechttrekken. Helaas lukte het Tommy niet zijn vastheid uit de eerste set te behouden. Dit in combinatie met een aantal ongelukkige keuzes, resulteerde in een gemakkelijke overwinning (10 – 15 en 6 – 15) voor de tegenstander (1 – 1).

Cindy van der Horst speelde tegen een invalster, echter een die in de andere overgangsklasse speelt en nog geen single had verloren. Ook dit keer liet deze dame geen steekje vallen en Cindy verloor met 5 – 11, 11 – 3 en 8 – 11 (1 – 2). Over nog geen single verloren: zo’n speelster hebben wij ook. Rosina van Maanen had met 1 uit 1 ook nog geen single verloren en behield middels een knappe 10 – 13, 11 – 4 en 11 – 1 overwinning haar 100%-score (2 – 2).

De heren dubbel van Hans van Os en Tommy was er een op hoog niveau (alles relatief natuurlijk). Niet dat we ook maar 1 moment zicht hebben gehad op winst, maar met name in de tweede set waren de rallies lang en spectaculair. Uiteindelijk werd met 7 – 15 en 11 – 15 verloren, maar het publiek heeft zeker genoten (2 – 3). Voor de dames dubbel van Ginette Germs en Cindy pleeg ik graag een stukje plagiaat uit het verslag uit ronde 9: …de combinatie van subtiliteiten van Ginette en de brute kracht van Cindy… resulteerde in een keurige 17 – 16 en 15 – 8 overwinning (3 – 3).

Over de mix van Hans en Ginette kan ik, ondanks de goedbedoelde tips van onze hoofdtrainer, kort zijn: kansloos (3 – 4). "Waarom spelen wij eigenlijk altijd eerste mix?", vroeg Ginette mij na afloop. "Om Dion en Rosina de gelegenheid te geven om punten te maken!", was mijn antwoord. En dat deden ze ook: met 11 – 15, 15 – 6 en 15 – 10 werd het wedstrijdpunt veilig gesteld (4 – 4).

Een terechte uitslag, denk ik. De Treffers is met hun sterke heren, ondanks hun problemen met een geblesseerde dame, gewoon een goed team en hun stand op de ranglijst is zeker geflatteerd. Het is ook een leuk team en na afloop was het nog heel gezellig. In die gezelligheid (je hebt een glaasje op) maakte ons team de afspraak volgende week gezamenlijk met de fiets naar US (ik bedoel dan niet US of A, maar US te A) te gaan. De gevaarlijke tocht door de Bijlmer zullen we dan onderbreken met een gezamenlijk Italiaans diner bij Tommy. Of we daar aangekomen zijn en hoe het eten is bevallen en gevallen, leest u in de volgende aflevering van dit feuilleton.
Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.