Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – Weesp 2 (5 – 3)

Zaterdagavond 16 oktober 2004 mocht Gaasperdam 4 eindelijk weer eens thuis spelen en wel tegen Weesp 2. We hadden er veel zin in, want opkomend talent Wouter de Wildt, die sinds dit seizoen ook bij onze vereniging traint, speelde in dit team. Eindelijk konden we hem dus laten zien hoe goed hij wel kon worden als hij maar lang genoeg bij ons speelde.

In de vorige wedstrijden had Tommy Pattij als eerste heer 2 keer verloren en Dion Keulen als tweede heer 2 keer gewonnen. Dus vonden we het wel eens tijd worden dat Dion zou laten zien wat hij waard is. Zijn tegenstander was echter taaier dan verwacht en het kostte de flegmatieke Dion nog behoorlijk wat moeite zijn punt binnen te halen (1 – 0). Ondertussen had Tommy Pattij op baan 9 (verborgen voor het grote publiek) korte metten met de single-aspiraties van Wouter gemaakt (2 – 0). Laatstgenoemde was hierover zo teleurgesteld dat hij terstond geen partij meer wilde spelen en terug naar huis naar zijn moeder ging (die toevallig ook haar verjaardag vierde waar Wouter (terecht!) werd geacht bij aanwezig te zijn, maar dat terzijde).

Met een 2 – 0 achterstand besloot Weesp een 2-tal troeven in te zetten in de vorm van zeer sterk spelende dames. Ginette Germs speelde als eerste tegen een dame die nog harder kon slaan dan zij zelf. Er was dan ook even onenigheid over hoe traag de shuttle dan wel moest zijn om ‘m binnen de lijnen te houden, maar uiteindelijk was daar ook overeenstemming over. De partij was niet opwindend: service, clear op de overhead en dan punt of service over. De dame van Weesp beheerste dit spelletje net iets beter dan Ginette en ging dan ook met het punt heen (2 – 1). De partij tussen Cindy van der Horst (ons ongeslepen diamantje!) en haar tegenstandster was een lust voor het oog. Ik kijk wel vaker graag naar een dames enkel maar dat ligt dan vaak aan de dames, enkel. Dit keer was het spel echter heel leuk om naar te kijken: 2 hard werkende, snel lopende en zeer gemotiveerde dames, die weinig fouten maakten waardoor de rallies lang en spannend waren. Uiteindelijk wist Cindy de wedstrijd in haar voordeel te beslissen (3 – 1).

De heren dubbel van Hans van Os en Tommy leverde in de eerste set geen problemen op. In de tweede set speelden Hans en Tommy met name tegen hun zelf en dat bleken toch wel lastige tegenstanders te zijn. Gelukkig wonnen de echte Hans en Tommy (4 – 1). De dames dubbel van Rosina van Maanen en Cindy was zoals verwacht geen gemakkelijke partij gezien de sterke dames van Weesp. De eerste set ging echter maar net verloren. Na de motiverende woorden van de coach ("deze dames zijn minimaal van hoofdklasse-niveau, laat zien wat je waard bent…", etc.) gingen de dames voortvarend van start, maar gaven hun mooi opgebouwde voorsprong helaas uit handen (4 – 2).

Tijd voor de door ons gevreesde mixen. Hans en Ginette stonden opgesteld tegen de eerste heer en dame en hadden Dion en Rosina op het hart gedrukt vooral hun punt binnen te slepen. Gelukkig deden Hans en Ginette geen enkele moeite hun mix niet op een presenteerblaadje aan de tegenstander aan te bieden: alleen bij 5 – 13 achter in de tweede set leek hun mix een beetje te gaan lopen, maar toen was het al te laat (4 – 3). Dion en Rosina deden wat van hun werd verwacht en haalden gemakkelijk het beslissende punt binnen (5 – 3).

Een nuttige, maar geen gemakkelijke overwinning…
Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.