Wedstrijdverslag Almere-Buiten 3 – Gaasperdam 9

Ben je eens een weekje op vakantie in Zeeland zodat je een keer niet mee kunt spelen in het negende, blijkt dat het hele team inclusief invaller ineens het licht te zien tegen Nieuw – Vennep. En dan niet met 5 – 3 of zo, nee dan maken ze er gelijk maar 8 – 0 van. Nou jullie worden bedankt hoor!!!

Kun je je de opmerkingen in Zeeland voorstellen?
– Als ik jou was zou ik wat vaker op vakantie gaan, dan wint het negende tenminste een keer.
– Zie je wel dat jij altijd goed bent geweest voor twee verliespartijen, als je er niet bent doet de rest het stukken beter..
– Zie je wel dat het aan jou en niet aan het team ligt.
– Volgens mij ben jij nu de enige die nog geen set heeft gewonnen.
– Als je volgende keer je racket nu eens thuis laat…..

Stinkend jaloers is er in het diepste geheim gelijk een trainingsschema samengesteld en dat betekende dus twee keer per dag rennen om wat aan de conditie en het overgewicht te doen. Met als resultaat 3 kilo eraf (dat belooft dus het nodige voor de komende wedstrijd) en een flinke verkoudheid erbij (hoezo betere conditie?).

Maar zonder dollen: Guda, Inge, Sander en Cock van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat van vorige week!!

Vandaag mochten we een poging gaan doen om dit resultaat tegen Almere Buiten 3 te benaderen. Aan de nachtrust kan het niet liggen door het extra slaapuur met het ingaan van de wintertijd. Na het ophalen van de teamleden en de rit naar Almere werden eerst nog de winnaressen en winnaar van vorige week voorzien van de ‘eretitel’ Shuttlemepster en Shuttlemepper van de dag, in de hoop dat dit stimulerend zou werken.

En of dat werkte: Wiard (ook door zijn afwezigheid van vorige week) begon zeer energiek aan zijn single en won de eerste set vol overtuiging met 15 – 6, dat beloofde wat! De tweede set ging het spelniveau naar beneden en werd er te veel op de forehand van de tegenstander gespeeld waardoor het allemaal moeizamer ging dan in de eerste set. De speler van Almere kwam zelfs tot een 14 – 10 voorspong. Dit ging Wiard te ver en met een flinke eindsprint werd het 17 – 14. Zo, het eerste punt was weer binnen, wie er volgt… Wel er volgde een zeer snelle tweede single waarbij Sander werd afgedroogd en met 15 – 6 en 15 – 1 weer naar de kant mocht.

Ook de dames Guda en Inge hadden vandaag een off-day of dienden de eerste verschijnselen van een opkomende winterslaap zich aan?? Guda mocht met 2 keer 11 – 0 weer gaan zitten en Inge ging het in de eerste set met 11 – 1 niet veel beter af. Wel lette zij in haar tweede set goed op wat nu de backhand-kant van de tegenstandster was, met als resultaat een dragelijker 11 – 8 nederlaag, waar vanaf de kant gezien toch echt meer had ingezeten.

Vervolgens vroeg Fred of het team het wel nodig vond dat hij zijn racket uit de mottenballen ging halen, ja dus… Volgens de voorgaande ongecensureerde berichtgeving is hiermede verlies gegarandeerd. Wel dat klopte inderdaad: Wiard en Fred verloren de dubbel met 15 – 8 en 15 – 5, waarbij opgemerkt moet worden dat deze uitslag meer tot stand kwam door de inbreng van Gaasperdam dan van Almere Buiten (bij voetbal zouden het prachtige eigen doelpunten zijn geweest).

De damesdubbel Guda en Inge speelden in de eerste set goed op de backhand van de tegenstandsters en met scherpe returns en smashes(!!) werd met 15 – 10 gewonnen. Helaas werd in de tweede set vergeten om weer op de backhand te spelen en ging Almere Buiten met 15 – 6 met de setwinst aan de haal (of zou het aan de supportersbank hebben gelegen?). De derde set gaf tot 9 – 9 een spannende gelijkopgaande partij te zien met lange rallies, daarna begaven de zenuwen van de dames het (of werd de bank gemist??) en werd helaas met 15 – 9 verloren.

Resten nog de mixpartijen, waarbij Guda en Sander met 15 -2 en 15 – 6 het onderspit delfden en waarbij ook Inge en Fred, ondanks de vele servicewissels, toch met 15 – 6 en 15 – 8 aan het kortste eind trokken.

Conclusie: het negende is na een week in de winning mood te zijn geweest, weer terug op aarde.

Leuke bijkomstigheid van de wedstrijd was de oproep van Fred om vooral iets te eten en te drinken mee te nemen, dit gezien de opmerkingen van het barpersoneel een jaar geleden. Nu was er ook een speelster die er vorig jaar niet bij was en die dacht: "dan zullen ze daar in Almere wel niets te eten en te drinken hebben". Het gevolg……. een komplete ‘koek en sopie’-tent langs de baan. Inge, bedankt voor het verzorgen van de inwendige mens!
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.