Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – Martinus Amstelveen 3 (7 – 1)

Na onze uitvoerige teambespreking (zie het bericht van 6 december), mocht Gaasperdam 4 op zaterdagavond 11 december 2004 aantreden tegen Martinus Amstelveen 3. En hoe vreemd het ook mag klinken: Martinus Amstelveen is onze ‘Angstgegner’.

Wat is namelijk het geval: vorig seizoen moest Gaasperdam 4 vechten tegen degradatie en was elk wedstrijdpuntje van belang om niet te degraderen. Hadden wij uit met moeite een 4 – 4 gelijkspel weten af te dwingen, in de thuiswedstrijd zouden wij Martinus, dat zonder een gewonnen wedstrijd op de laatste plaats stond, wel even verslaan. Niets bleek minder waar: vrijwel het hele team speelde als een krant en we verloren dan ook met 6 – 2. Later bleek dit de enige winstwedstrijd van Martinus Amstelveen van het hele seizoen te zijn geweest.

Bij aanvang van dit seizoen was het niet anders: Martinus Amstelveen stond weer onderaan en de enige winstwedstrijd was opnieuw behaald tegen ons, Gaasperdam 4 (wij verloren uit onnodig met 3 – 5). We gingen de wedstrijd dus niet zonder gemengde gevoelens tegemoet. Temeer omdat tijdens het teamoverleg was besloten dat Rosina van Maanen maar eens moest singelen in plaats van Ginette Germs.

Dion Keulen ging als eerste heer van start, had wat moeite in de eerste set maar wist uiteindelijk weer overtuigend met 17 – 15 en 15 – 4 te winnen (1 – 0). Ook Tommy Pattij ging langzaam van start maar bleek met 15 – 10 en 15 – 1 ook een maatje te groot voor zijn tegenstander (2 – 0). Cindy van der Horst, dit seizoen toch al lekker op dreef, versloeg met 11 – 3 en 11 – 8 haar ervaren tegenstandster (3 – 0). Toen was het, zoals gezegd, de beurt aan Rosina om te singelen. Ze kreeg van de coach de opdracht mee om een ‘trainingspartijtje’ te spelen en met name om rustig te blijven. Hierin slaagde ze wonderwel, waardoor ze met speels gemak en voortreffelijk spel de eerste set wist te winnen. Aan het einde van de tweede set stribbelde haar tegenstandster nog even tegen, maar deze kon niet voorkomen dat de partij met 11 – 2 en 11 – 6 door Rosina werd gewonnen (4 – 0).

De heren dubbel van Hans van Os sr. en Tommy leek aanvankelijk net als in de uitwedstrijd een spannende partij te worden. Nadat de eerste set met 15 – 12 was gewonnen, walsten onze heren echter over de tegenstander heen en wonnen de tweede set met 15 – 2 (5 – 0). De lang verwachte, maar nooit gekregen overwinning tegen Martinus Amstelveen was binnen! De dames dubbel van Ginette en Cindy was de eerste in deze samenstelling en daardoor nog even wennen. De eerste set werd nog net met 14 – 17 verloren, maar vervolgens begon de combinatie van subtiliteiten van Ginette en de brute kracht van Cindy te werken: de tweede en derde set werden met 15 – 7 en 15 – 6 gewonnen (6 – 0).

De mixen (niet ons sterkste wapen) konden nu zonder spanning worden gespeeld. Hans en Ginette wonnen in een 3-setter met een mooie reeks van 10 – 15, 15 – 10 en 15 – 10 (7 – 0), waarna Dion en Rosina met 15 – 13, 10 – 15 en 13 – 15 een beleefdheidspuntje aan de tegenstander gaven (7 – 1).

Een mooie overwinning op onze ‘Angstgegner’ Martinus Amstelveen. De komende week speelt Gaasperdam 4 tegen Weesp 2, dat inmiddels (tijdelijk ?) de koppositie heeft overgenomen. Thuis werd deze tegenstander nog met 5 – 3 verslagen, maar ons team zal het dit keer zonder Hans en Rosina moeten doen. We zijn benieuwd naar hun verslag!
Hans van Os

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.