Recreanten: Verslag RC UVO-Spirit – Gaasperdam

Eindelijk was het dan zover: we konden de vergeten wedstrijd tegen UVO-Spirit alsnog spelen. Dus wij op 28 februari vol goede moed naar Amsterdam-Noord. Overtuigd als we waren vanwege de eerste wedstrijd dachten we wel weer flink te winnen. Maar we hadden buiten de waard gerekend, zullen we maar zeggen.

De eerste heren-enkel werd door Eddy Holla gespeeld. Hij verloor deze na hevig verzet toch nog met 15 – 8 en 15 – 2. Dat was 1 – 0 voor de thuisspelende club. De tweede heren-enkel was voor Ron Kikkert. Hij bleef niet achter bij zijn medespeler Eddy en verloor eveneens met 15 – 12 en 15 – 4. Dat was dus 2 – 0 voor UVO.

Dan volgde de dames-enkel. Sara Wiesemann beet de spits af. Zij moest gedacht hebben: "wat die mannen kunnen, kan ik ook". Zij verloor dus ook en wel met 11 – 5 en 11 – 2. Winst voor UVO: 3 – 0. Onze debutant Diana Kemming heeft de kunst van het afkijken al aardig onder de knie en nam goed voorbeeld aan de voorgaande partijen. Diana Kemming: de kunst van het afkijken...Zij verloor dan ook geheel volgens gewoonte (moest ze gedacht hebben) met 11 – 5 en 11 – 8. Da’s 4 – 0.

Eddy Holla en Harry Enninga moesten de situatie maar eens doorbreken met de heren-dubbbel. Een werkelijk titanenstrijd heeft plaatsgevonden wat de gemoederen hoog deed oplaaien. We kregen het er warm van. Dat was wel meegenomen want de temperatuur daar in de sporthal kwam volgens mij niet ver boven het vriespunt. De mannen wonnen in drie sets, te weten: 8 – 15, 15 – 10 en 13 – 15. Eindelijk een puntje voor ons: 4 – 1 dus. Sara Wiesemann en Annie van Hezel gingen de dames-dubbel doen. Ze bevonden zich alreeds in bevroren toestand en kwamen daardoor maar moeilijk op gang. Zij verloren, compleet met ijspegels, met 15 – 4 en 15 – 10. Hup, 5 – 1 dan al.

De eerste mix was voor Diana Kemming en Ron Kikkert. Nu gaan we het krijgen, zullen jullie denken. Nou, mooi niet. Ook zij hielden hun reputatie hoog en verloren in een drie-setter, te weten: 8 – 15, 15 – 5 en 15 – 5. En ja hoor: 6 – 1 voor die Noorddammers. De laatste mix van Annie van Hezel en Harry Enninga zou de eer moeten redden. Het bleek ons gouden duo te worden want zij haalden ons tweede punt met overmacht binnen. Mede door de lepe tactische slagen van Annie en de
verpletterende clears en smashes van Harry werd het 11 – 15 en 11 – 15.

De einduitslag werd daardoor op 6 – 2 voor UVO-Spirit gebracht. Wij laten ons echter niet uit het veld slaan (nou ja) en gaan vol goede moed naar de volgende wedstrijd in Huizen. Hierover later meer…
Ron Kikkert

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.