Recreanten: Verslag Badminton / Tafeltennis Combitoernooi 2004

De geleerden zijn het er niet over eens hoeveel combitoernooien er nu al geweest zijn: de schattingen lopen uiteen van vier tot twaalf of zelfs meer. In ieder geval is afgelopen woensdag, 15 december, alweer een volgende aflevering aan deze rijke traditie toegevoegd. Maar liefst 44 tafeltennissers en badmintonners (recreanten van de dinsdag- en woensdagavond) deden deze keer mee.

De spelers werden ingedeeld in teams van vier mannen/vrouwen. Elke speler kreeg een persoonlijk scoreformulier dat zelf moest worden bijgehouden. Een ronde bestond uit drie dubbelpartijen met elk één tafeltennis-set (tot de 21), gevolgd door een sjoelbak-manche, terwijl een andere ronde drie dubbelpartijen van elk één badmintongame (tot de 11) inhield, met daarachter ook weer een sjoelbakrondje. Het idee was, dat je op die manier steeds binnen jouw viertal alle combinaties van dubbelpartijen gespeeld had. Jammer was, dat in mijn eigen groep alleen badmintonners zaten en de verschillende specialiteiten dus minder naar voren kwamen.

Finalepartij tafelvoetbalVoor elke gewonnen game ontvingen de spelers (individueel) 2 punten en voor een verloren wedstrijd 1 punt. De verzamelde punten werden vóór de manche bij de sjoelbak ingewisseld voor evenzoveel sjoelstenen, waarmee door goed mikken (of wat geluk) heel wat extra punten konden worden verzameld.

De meeste punten op afstand had uiteindelijk Nanna Koree (Ghana) die met 5 veldpunten met B/T (max 6) en daardoor met de gekregen 11 sjoelstenen, maar liefst 18 sjoelbakpunten scoorde en dus totaal uitkwam op 23 punten! De drie volgende spelers met de meeste punten waren Arthur Koks en Paul Henneman (elk 16 punten) en José van Velzen (14 punten).

Zij vochten een halve finale plus finalepartij tafelvoetbal uit op een tafelvoetbalspel van ongeveer 30 bij 50 centimeter. Uiteindelijk bleek tafeltennisser Paul Henneman de sterkste, met een verdienstelijk tweede plaats voor (ook al een tafeltennisser) José van Velzen. Zij kregen als prijs respectievelijk de wisselbeker plus het minitafelbalspel en een Domino Express spel.

Na afloop werd onder genot van een hapje en een drankje nog flink nagepraat over de benutte en gemiste kansen. Al met al een zeer geslaagd toernooi dat volgend jaar zeker weer een reprise verdient!

Het geheel werd voortreffelijk en met veel kalmte en humor georganiseerd door Ferry Anholt namens de BV Gaasperdam en Sander Doeve namens de TTV Holendrecht, waarvoor alle hulde!!

Frank Mulkens
Senioren Recreant Woensdagavond

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.