Wedstrijdverslag De Treffers 4 – Gaasperdam 4 (3 – 5)

Aangezien Hans tot nu toe alle moeite heeft gestoken in wedstrijdverslagen van Gaasperdam 4, lijkt het me tijd om het eens een keer over te nemen.

Afgelopen zondag moesten we spelen tegen de Treffers. Aangezien zij op dat moment onderaan stonden hadden we goede hoop dat we zouden kunnen winnen. Helaas konden we niet compleet aantreden, we moesten het zonder Tommy doen. Dit betekent, dat Hans weer eens mocht singelen.

In de eerste single kwam Dion er tijdens de eerste set achter, dat hij zijn racket te strak bespannen had, zodat hij alleen kon smashen. Deze tactiek bleek niet te werken, waarop hij in de tweede set toch maar overschakelde op zijn andere racket en de tactiek van het rondspelen. Dit bleek te werken: hij won deze set makkelijk. Helaas kon hij aan het eind van de derde set zijn concentratie niet vasthouden en wist hij toch nog te verliezen (1 – 0). Tegelijkertijd speelde Hans zijn single. De eerste set moest hij er nog even inkomen, maar vanaf de tweede set ging het goed. Hij won zijn eerste single van het seizoen in drie sets (1 – 1).

Cindy riep bij binnenkomst gelijk "Ik wil tegen Kim spelen". Aangezien we alle vertrouwen hebben in haar spel, speelde zij de eerste single tegen Kim. Nadat het spel tot 7 – 7 in de eerste set gelijk op ging, won ze uitendelijk toch relatief eenvoudig in twee sets (1 – 2). Ook Ginette had geen problemen met de invalster (1 – 3).

In de herendubbel hadden Dion en Hans het zwaar. Dit werd het eerste punt voor de Treffers (2 – 3). Rosina en Cindy deden in de damesdubbel wat er van hen verwacht werd (2 – 4).

De verwachting was dat de eerste mix van Hans en Ginette moeilijk zou worden, aangezien deze heer erg sterk was. Het idee om de invallende dame uit te spelen, slaagde in de eerste set echter wonderbaarlijk goed, waardoor we onszelf toch nog kans gaven. In de tweede set werd het iets moeilijker om de dame uit te spelen, deze set werd dan ook verloren. In de derde set wilde niets meer lukken. Met name Ginette sloeg alles in het net… Deze wedstrijd werd dus toch verloren (3 – 4).

De eindoverwinning moest dus van Dion en Rosina komen. De verwachting was dat dit moest kunnen. In praktijk bleek dit toch moeilijker dan verwacht. Een ontzettend spannende derde set werd uiteindelijk met 17 – 16 gewonnen door Dion en Rosina (3 – 5).

Dit was de derde winstpartij, waardoor we nog steeds tweede staan!! Volgende week tegen de nummer één…
Ginette Germs