Wedstrijdverslag Overbos 6 – Gaasperdam 9

Van onze correspondent in Hoofddorp,

Allereerst nog even een kort verslagje van de wedstrijd van het 9e tegen C.T.O. ’70 van 13 december j.l zoals dit aan de teamleden was verzonden.

Speciale Editie Wedstrijdverslag:

I.v.m. andere tijdvragende verplichtingen is de verslaggever team 9 ondergedoken, uit wel ingelichte bron is vernomen dat Team 9 zoals gebruikelijk weer heeft verloren, dus is er niets nieuws te melden. De enorme hoeveelheid reacties die binnenkwamen op dit verslag veroorzaakten een grote verstoring van het internetverkeer tussen vooral planet.nl en chello.nl. Het verslag werd ook internationaal onderschept door allerlei inlichtingendiensten waardoor er wereldwijd zoektochten naar de verslaggever op touw werden gezet. De gevolgen van deze zoektochten heeft u allemaal uitgebreid op de televisie kunnen volgen, want een concurrerende onderduiker werd uit zijn ‘hol’ gelicht. De verslaggever van team 9 werd echter niet gevonden. Wel werden er via het internet nog talloze oproepen geplaatst. Een ervan luidde als volgt:

"Beste verslaggever,
Meestal neem ik zo zondagsavonds nog even de e-mail door, o.a. in de hoop een wedstrijdverslag van Uw hand te vinden. Na vanmiddag hoeft U niet meer ondergedoken te blijven!"

Nu zullen de aandachtige lezers wel denken: "Oh jeetje, wat is er gebeurd, heb ik iets gemist?". Ja dus!

Afgelopen zondag mocht het gereduceerde 9e team in Hoofddorp het veld in tegen de koploper van de poule Overbos 6. De aanvangstijd was deze keer om 14:00 uur, zodat we deze keer eens flink konden uitslapen en ons op ons gemak konden voorbereiden op de wedstrijd, zonder slaapkorsten in onze ogen (zou dat het zijn??) en na een stormachtige heenreis (voorbode??) begonnen de herenenkelsingles anders dan dat we gewend waren met een nederlaag van Jan. Hierbij viel het bij het analyseren op dat Jan een hekel heeft aan het gekkengetal 11 en het ongeluksgetal 13. In de eerste set gaat hij namelijk stormachtig uit de startblokken en draaft als een veulentje in de wei over het veld met als set tussenstanden 4 – 0, 8 – 1 en 11 – 3 lijkt er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan verandert de scheidsrechtster van tactiek, op het scorebord verschijnen de minicijfers 11 terwijl er een reuze 6 bij de tegenstander verschijnt. Jan kan zijn ogen niet geloven en heeft vervolgens meer aandacht bij het scorebord dan bij de wedstrijd. Na vier keer op rij geen punt te hebben gemaakt op eigen service wordt het 13 – 13, waarna het na zes servicewissels zonder punten uiteindelijk de set met 13 – 15 wordt verloren. In de tweede set een zelfde beeld, via 4 – 0, 8 – 4, 10 – 6 en daar is ie weer 11 – 8 wordt het uiteindelijk 11 – 15.

In de tweede partij dacht Fred: "Wat Jan kan, kan ik ook". In de eerste set lukte dat via een voorsprong van 2 – 0, 4 – 2, 7 -5 en 10 – 9 werd het toch nog 10 – 15 voor Overbos. In de tweede set moest de senior senior het afleggen tegen de junior senior en werd het een roemloos einde met 15 – 3. Jan en Fred op leeftijd hebben jullie het in ieder geval dik gewonnen!

Vervolgens de beurt aan Jenny om er wat aan te doen. De eerste set sloot Jenny zich aan bij Jan en Fred, na een 3 – 1 voorsprong werd na de servicewissel de set in een keer afgemaakt door Overbos 3 – 11. Opvallend was dat Jenny alle returns "op maat" bij de tegenpartij inleverde. Ze dacht op tijd aan een van de vorige stukjes dat dit nou net niet de bedoeling van badminton was. De tweede set werd na een 1 – 6 achterstand met 11 – 6 gewonnen. In de derde set werd het via 5 – 0, 6 – 2, 8 – 4, 9 – 7 een verdiende 11 – 7 overwinning.

De tweede damessingle ging Inge voortvarend van start, via 6 – 0, 6 – 5 werd de set in recordtempo met 11 – 5 gewonnen (voor de statistieken van Bas met 3 smashes!!!). De tweede set werd de spanning aardig opgevoerd, via 4 – 1, 4 – 4, 8 – 4, 8 – 10, 10 – 10 werd het 11 – 13 voor Overbos (geen smashes?????). In de derde set was er helaas geen eer meer te behalen en ging Overbos er met de winst van door.

Na vier partijen staat het 9e dus traditiegetrouw weer op achterstand met 3 – 1 maar met de twee driesetters in gedachte moet er meer inzitten.

Als eerste mag de herendubbel (Jan en Fred) wat aan de tussenstand gaan doen. De nederlagen uit de singles tegen de jonkies werkten inspirerend als een rooie lap. Gedreven en fanatiek werd er tegen de shuttle gemept en werd de eerste set met 15 – 10 binnengehaald. De tweede set ging het er nog fanatieker aan toe, waarbij het opvallend was dat Jan en Fred elkaar tijdens de partij niet zijn tegengekomen op het veld (zou de training echt helpen???). Tot grote wanhoop van de jonkies wonnen de oudjes ook de tweede set nu met 15 – 6. Bij de damesdubbel was de eerste set superspannend en werd het zonder smashes van Inge 17 – 14 voor Overbos. De tweede en derde set leverde met smashes (!!!!!!) een 15 – 9 en 15 – 13 overwinning op.

De eerste mix partij gaat beginnen: Jan treft zijn single tegenstander weer aan de andere zijde van het net aan en hetzelfde geldt voor Jenny. Allebei vinden ze dat ze nu op zijn minst weer voor een driesetter moeten gaan en dat ze hun huid duur willen verkopen. Door geslepen tactische plaatsingen wordt de dame van Overbos tot wanhoop gedreven. Als ze cross op de shuttle staat doet Jan niet wat ons op de training wordt geleerd en legt hij de shuttle niet cross terug. Dus dan maar niet cross staan maar dat werkt ook averechts. Jenny bewaakt de netzijde als een tijgerin en mept alle korte returns genadeloos tegen de grond (’s maandags geoefend op de training???). Eerste set: 15 – 6.

In de tussentijd is op de andere baan de partij van Inge en Fred aan de gang, hierbij wordt het in de eerste set met 15 – 8 verloren en de tweede met 15 – 4. De partij van Jenny en Jan wordt in de tweede set met 15 – 13 verloren, zodat de derde set de beslissing moet gaan brengen. Wat er in tweede set gebeurde zullen we u als lezer besparen. De derde set liep het weer zoals in de eerste set en werd de wanhoop bij de tegenpartij volledig uitgebuit 15 – 2. De wedstrijd zit er op 4 – 4. Feest in het Gaasperdam-kamp, diepe droevenis en teleurstelling bij de nummer een van de poule Overbos.

Team 9 moet oppassen dat ze zich niet tot ‘reuzendoder’ ontpopt want het is toch wel erg vreemd dat na Slotermeer (3e) nu Overbos (1e) punten wordt afgesnoept door de ‘rode’ lantaarndrager. Ja Jan, hij brandt nog!!!. Met nog drie wedstrijden te gaan moeten we die lantaarn toch nog ergens anders kwijt zien te raken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.