Jeugd: BV Gaasperdam in internationaal jeugdtoernooi BC Victoria

Op 28, 29 en 30 december 2003 heeft in en om Hoensbroek (Limburg) het 28ste Kembit International Youth Tournament plaatsgevonden, georganiseerd door BC Victoria.

Er werd deelgenomen door maar liefst 438 deelnemers uit onder meer Nederland, Belgie, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Engeland, Ierland, Denemarken, Finland, Zweden, Hongarije, Kroatie en Slovakije en gespeeld in 5 verschillende sporthallen in en rrond Hoensbroek. BV Gaasperdam werd vertegenwoordigd door Hans van Os jr., die uitkwam voor de Nationale Selectie van Nederland. Helaas moest de 12-jarige Hans hierdoor in dit toch al sterke toernooi uitkomen in de leeftijdscategorie tot 15 jaar. Dit betekende een vroege uitschakeling in zowel het heren dubbel (tweede ronde) als gemengd dubbel (eerste ronde).

In het heren enkel speelde Hans echter boven verwachting en won hij zijn poulewedstrijden. Vervolgens moest Hans het opnemen tegen een andere poulewinnaar Mirco Jansen uit Duitsland. Met hard werken wist Hans de partij in 2 sets (17 – 16, 15 – 6) te winnen en zich zo bij de laatste 16 te plaatsen. Helaas moest hij het direct na deze zware partij opnemen tegen Nicolai Muller uit Denemarken die met een vrije ronde verder was gekomen. De duidelijk nog vermoeide Hans kon het tegen de fitte Deen niet bolwerken en verloor in 2 sets (4 – 15, 3 -15).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.