Wedsrijdverslag Gaasperdam 9 – Arcade 6

Na de nederlaag van vorige keer tegen koploper Diemen werd er door de heren van het negende beterschap beloofd naar aanleiding van het vertoonde spel. Deze zaterdag moet er van Arcade gewonnen worden om de aansluiting met de overige verenigingen niet te verliezen. Door de afwezigheid van Guda Kay en Wiard Kuné, de taak aan Rita, Inge, Sander en Fred om daar wat aan te doen.

De herensingle van Sander Steggerda gaf in de eerste set een gelijk opgaande partij te zien, waarbij gevochten werd voor elk punt. Sander bereikte als eerste de 14 punten, maar na de servicewissel kwam Arcade op gelijke hoogte. Sander dacht de service bij de volgende opslag wel over te nemen en wilde geen verlenging. Dit bleek een verkeerde inschatting te zijn waardoor Arcade met 15 – 14 de eerste set won. In de tweede set is Sander de uitgedeelde dreun niet meer te boven gekomen en met 15 – 1 werd hij van de baan gespeeld (0 – 1).

Door de afwezigheid van Wiard was het voor de tweede keer in deze competitie de beurt aan Fred Kempers om een single te spelen. Aangezien hij beterschap had beloofd waren alle ogen op deze partij gericht. Na de toss te hebben gewonnen ging Fred er in plaats van de gebruikelijke ‘trage diesel’-start direct vol met de turbo erop tegenaan, hetgeen direct een 7 – 0 voorsprong opleverde. Gaande de set wist hij verder bij elke service beurt wel een punt te scoren zodat de set met 15 – 6 werd gewonnen. In de tweede set moest Fred de turbostart van de vorige set toch een beetje terugschakelen, waardoor Arcade eerst op voorsprong kwam. Wel bleven in tegenstelling tot vorige keer de returns goed geplaatst, scherp en deze keer "over" het net in plaats van erin. Het gevolg was dat uiteindelijk weer met 15 – 6 door hem werd gewonnen (1 – 1).

Op naar de dames, waarbij Rita Jiawon als invalkracht het spits af mocht bijten. Het was voor Rita niet de eerste keer dat ze bij het negende aan spelen toekwam, maar in de eerste set leefde Rita bij de gratie van de tegenstandster, die haar alle hoeken liet zien en door Rita werd bediend van eenvoudig af te maken returns (11 – 1 verlies). In de pauze liep Rita, wat ze normaal nooit doet, flink te mopperen op het racket van haar dochter, dat te zwaar was en niet goed bespannen zou zijn, aangezien haar eigen racket niet was meegekomen naar de sporthal. Na de racketwissel met die van Sander ging Rita de tweede set zienderogen beter spelen. Het werd een gelijk opgaande partij waarbij Arcade aan het eind, na een 9 – 9 tussenstand, uiteindelijk toch met 11 – 9 wist te winnen. Hoe deze partij zou zijn geëindigd als Rita met haar eigen racket gespeeld zou hebben weten we niet, maar misschien dat de gelegenheid zich voordoet dat ze dat bij de return op 15 januari kan demonstreren (1 – 2).

Vervolgens mocht Inge gaan proberen de stand weer op gelijke hoogte te brengen. In de eerste set leek het erop dat dat zou gaan lukken aangezien ze deze set simpel met 11 – 4 won, terwijl haar tegenstandster steeds meer problemen leek te krijgen met de lampen boven de baan. De tweede set ging tot 7 – 7 gelijk op, waarna Arcade even een tussensprint inzette en met 11 – 7 won. De derde set moest de doorslag geven, ook nu ging de partij gelijk op met wisselende kansen op de winst. Helaas voor Inge wist haar tegenstandster haar regelmatig met een forse uithaal naar achteren te dwingen waardoor de returns iets minder zuiver werden dan eerder in de partij en met 11 – 9 de overwinning aan Arcade gelaten moest worden (1 – 3).

Tijd voor de herendubbel van Sander en Fred. Aan de oproep van V.E.R. Slaggever in het voorgaande wedstrijdverslag om eens te proberen op de training tot samenspelen te komen, was daadwerkelijk gevolg gegeven en nu konden beide heren laten zien of dat ook tot een beter resultaat zou leiden. In de eerste set leek het er lange tijd op dat dit zo zou zijn en ging het zelfs op samenspel lijken met helaas toch een 15 – 10 verlies. In de tweede set vielen de heren weer door de mand door terug te vallen naar het bedenkelijke niveau van daarvoor. Maar ondanks het verlies in de tweede set van 15 – 3, was er toch enige vooruitgang te bespeuren, wellicht dat dat de komende weken eens, laten we zeggen een setwinst, gaat opleveren (1 – 4).

Om nog een kans te maken op een punt kwam de druk nu volledig te liggen op de damesdubbel Inge en Rita. Inge was zeer ontevreden over haar optreden in de single en Rita wou ravanche op het racket-debacle. In het begin van de eerste set had het er alle schijn van dat Arcade toch eenvoudig zou winnen en liepen zij uit naar een 12 – 5 voorsprong. Dat werd Inge en Rita te gortig en zetten zij een schitterende eindsprint in met een 15 – 13 setwinst als resultaat. De tweede set ging vol overtuiging met 15 – 9 naar de Gaasperdamsters (2 – 4).

Net als de vorige wedstrijd moesten de mixen de uitslag bepalen. In de eerste mix tussen Sander en Rita bleek dat je als mix toch regelmatig samen moet spelen om tot een goed resultaat te komen. Deze "gelegenheids"-mix deed zijn uiterste best maar moest toch met 6 – 15 en 4 – 15 in Arcade zijn meerdere erkennnen (2 – 5).

De tweede mixpartij van Inge en Fred gaf in het begin hetzelfde scoreverloop te zien als tegen Diemen, namelijk een 7 – 1 en 12 – 7 voorsprong. De eerste doemscenario’s werden al weer van stal gehaald toen Arcade terugkwam tot 12 – 12, maar deze keer hield de mix het hoofd koel en werd met 15 – 12 de set binnengehaald. Ook de tweede set gaf een spannend wedstrijdverloop te zien waarbij het via 14 – 14, 15 – 16, 16 – 16 toch nog een 16 – 17 verlies werd. In de derde set liepen de Gaasperdammers weer eens uit tot 12 – 7 (een stand die verboden zou moeten worden) en kwam Arcade met goed spel weer langszij en op voorsprong. Het zou toch niet weer gebeuren dat… Nee, deze keer werden de schouders er gezamenlijk ondergezet met 15 -13 als matchwinst (3 – 5).

Al met al een leuke en vooral spannende wedstrijd, met twee opmerkelijke gebeurtenissen namelijk de eerste winstpartijen van Fred in de single en de mix in deze competitie. V.E.R. Slaggever heeft uit welingelichte bron vernomen dat dat toch wel naar meer smaakt.

De 27ste november treedt het negende aan tegen Weesp. Wilt u op de hoogte blijven van de verrichtingen, supporters zijn altijd welkom!
V.E.R. Slaggever