Wedstrijdverslag Weesp 7 – Gaasperdam 8

Afgelopen zaterdag moest om 10 uur al gespeeld worden in Weesp. Dit keer tegen een heel jong team, weer eens wat anders! Wouter begon als eerste met zijn single en verloor die helaas in twee sets (15 – 9 en 15 – 10). Vervolgens moest Jan aantreden als tweede heer en hij had een flinke kluif aan zijn tegenstander. Gelukkig wist hij als oude rot in het badmintonvak zijn jonge tegenstander toch de baan af te slaan in drie sets (17 – 16, 9 – 15 en 8 – 15).

Als eerst dame begon dit keer niet Jenny, maar invaller Inge. Inge verloor in twee set met 11 – 3 en 11 – 1. Hoewel de stand niet echt veelbelovend klinkt zaten er best goede staaltjes werk tussen van Inges kant. De tweede dames single was weliswaar gewonnen, maar eerlijk gezegd niet om over naar huis te schrijven: 0 – 11 en 0 – 11 gewonnen. En dat zonder ook maar een druppeltje zweet te verliezen of warm van te worden. Wat wil je als je tegenstander ietwat geblesseerd is en zich voor de dubbel en de mix spaartÂ…Dan zul je het ook krijgen ook!

Daarmee kwam de stand op 2 tegen 2; het kon dus nog alle kanten opgaan. De herendubbel van Jan en Wouter moest verlichting bieden, maar helaas werd deze partij in twee sets verloren: 15 – 3 en 15 – 12. De dames Jenny en Inge deden hun best om de stand weer gelijk te trekken, maar verloren helaas in drie sets (9 – 15, 17 – 16 en 15 – 1). Wel een beetje jammer van die laatste set natuurlijk, want er zat op zich wel potentie in. Maar, niet getreurd: het kon nog steeds gelijk worden, ook al stond het nu 4 – 2. Alles wat we hoefden te doen was de twee mixpartijen winnen.

De eerst mixpartij was van Jan en zijn voormalige teamgenoot Inge. Wederom een erg spannende driesetter (Gaasperdam 8 lijkt er wel patent op te hebben aangevraagd). Helaas zoals de afgelopen keren nogal eens gebeurt lieten we deze partij toch weer net liggen (15 – 3, 12 – 15 en 17 – 16). En daar ging het gelijkspel. Toch geen reden om de schouders te laten hangen, want Wouter en Jenny hadden er zin in. Niet eerder samen een wedstrijd gespeeld dit seizoen, maar toch ging het best lekker. De eerste set werd verloren met 15 – 13, maar daarna werd het beter en verloor de tegenstander de laatste twee sets 12 – 15 en 13 – 15.

Al met al leuke wedstrijden gespeeld en tegen leuke mensen gespeeld. Nu op naar de revanche bij ons thuis. 5 – 3 voor ons zou dan toch leuk zijn!
Jenny Jacobs

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.