Jeugd: BV Gaasperdam sterk op District Jeugd Kampioenschap

In het weekeinde van 13 en 14 november 2004 vond in Sporthal de Bloemhof te Aalsmeer het Districts Jeugd Kampioenschap van Noord Holland plaats. Er werd door 115 deelnemers gespeeld in de leeftijdscategorieen onder 9, 11, 13, 15, en 17 jaar. BV Gaasperdam werd in de categorie onder 15 jaar vertegenwoordigd door Hans van Os en in de categorie onder 17 jaar door Nick van den Houten en Dion Keulen.

In de categorie onder 17 jaar werden Nick en Dion in het heren dubbel en gemengd dubbel vroegtijdig uitgeschakeld. In de poulewedstrijden van het enkelspel lukte het Nick net niet zich te plaatsen voor de volgende ronde. Dion zorgde echter voor een daverende verrassing door in de poule de als derde geplaatste Jelle Kelderhuis (Duinwijck) te verslaan en zich te plaatsen voor de halve finale. Hier verloor hij helaas met 15 – 11 en 15 – 7 van Jeffrey de Jonker (De Flinters).

Selena en Hans: matige start...In de categorie onder 15 jaar plaatste Hans zich in het enkelspel moeiteloos voor de halve finale. Hij kon het echter niet bolwerken tegen het snelle spel van zijn tegenstander en verloor met 12 – 15 en 8 – 15 van Joshua Tan (Van Zijderveld).

In het gemengd dubbel met partner Selena Piek (Van Zijderveld) ging het beter en bereikte Hans de finale tegen Jacco Arends (Duinwijck) en Iris Tabeling (Van Zijderveld). Na een matige start kwamen Hans en Selena nog goed in de wedstrijd, maar konden zij niet voorkomen dat uiteindelijk met 3 – 15, 15 – 13 en 11 – 15 werd verloren.

In het heren dubbel bereikten Hans met partner Jacco Arends moeiteloos de finale. Hierin werd door de regerende Nederlandse kampioenen onder 13 jaar met 15 – 11 en 15 – 6 gewonnen van Gislain Soselisa (Duinwijck) en Harun Widjaja (Almere).

Een titel en een tweede plaats: een prima prestatie voor deze jeugdige speler van BV Gaasperdam.

Hans, van harte gefeliciteerd met je prestatie!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.