Recreanten: Gaasperdam C2 wint met 3-5 van Duinwijck C2

Vanmorgen 25 maart vroeg in de zomertijd hebben we, met hulp van Joyce en Ed, gewonnen van en bij Duinwijck.

De damesdubbel en herendubbel werden tegelijk gespeeld en beide gewonnen in straight sets.

Na een korte pauze begonnen Romy en Ed aan hun enkel party. Bij Ed liep het lekker. Hij pakte in zijn eerste een voorsprong en gaf die niet meer weg. Romy verloor haar eerste set, maar liet zich in de tweede set niet gek maken. Ze maakte minder fouten, serveerde dieper en pakte een flinke voorsprong die ze niet meer uit handen gaf. Onder tussen had Ed zijn tweede set ook gewonnen, stonden we dus 3-0 voor.

Eggie begon aan zijn enkel partij. In de eerste set kwam hij sterk terug van een achterstand, alleen het was niet voldoende: hij verloor de eerste set. Een snelle blik op het score board bij Romy: ze stond 11-10 voor en moest van baan wisselen. Dat pakte goed uit, want later won ze de derde set, en stond het 4-0.

In zijn tweede set kon Eggie geen vuist meer maken tegen zijn tegenstander. Af en toe won hij een puntje maar de eerste verliespartij was al gauw een feit.

Ondertussen was Joyce aan haar enkel party begonnen, die ze won (helaas heb ik er niet heel veel van kunnen zien), waarmee de winst verzekerd was: het stond 5-1.

De mix-partijen leken perspectief te bieden, want toen Duinwijck bij ons thuis speelden, wisten we die beide te winnen. Echter, vandaag liep dat anders. Romy en Eggie moesten vooral verdedigen. Af en toe ging dat best goed, af en toe konden ze zelfs de aanval overnemen, maar de eerste set ging toch verloren. In de tweede set kwamen ze helemaal niet meer in hun flow en zo ging de partij als een nachtkaars uit.

Joyce en Ed begonnen sterk. Ze maakten mooie punten, en leken de eerste set naar zich toe te trekken. Echter, aan het einde van de set kwamen de tegenstanders sterk terug. Kansen over en weer om de set te pakken, maar uiteindelijk verloren Joyce en Ed met, even uit m’n hoofd, met 24-22 de set. Op de één of andere manier kwam het sterke spel van de eerste set er maar sporadisch naar boven en de tweede set werd ook verloren.

Maar al met al betekende dit wel de eerste winst van Gaasperdam C2. De tegenstander was zo vriendelijk om dit met ons te vieren met zelfgebakken appeltaart met slagroom. Een mooi begin van deze zomertijd.