Recreanten: Gaasperdam C2 verliest met 2-6 van Zeeburg C2

Na de winst op Duinwijck van afgelopen zondag wachtten we vol goede moed op Zeeburg in onze thuishal. Immers: Duinwijck had met 8-0 gewonnen van Zeeburg, dus we waren zeker niet kansloos, dachten we. Het liep helaas anders.

Bram kwam ons versterken, omdat Eggie een lichte voetblessure had overgehouden van de wedstrijd van zondag en niet wist of hij zijn voet het zou houden. Jan kwam kijken, aanmoedigen, punten tellen en tips geven, wat door iedereen werd gewaardeerd. Er waren geen wedstrijden van de competitie dus we konden gebruik maken van twee banen.

De heren Waldemar en Eggie dachten na de verloren eerste set nog kansen te zien. De dames Rita en Sacha wonnen met 21-19 en wonnen daarna gemakkelijk hun tweede set. Waldemar en Eggie maakten in de tweede set te veel fouten om het de tegenstanders echt lastig te maken, dus na de dubbels stond het 1-1.

Bram trad aan in de eerste heren enkel partij. Na een paar onwennige punten die snel naar zijn sterke tegenstander gingen, leek hij meer in z’n spel te komen en bood hij knap weerstand. Het was jammer genoeg niet voldoende om een set te winnen van zijn solide tegenstander maar, zoals Waldemar later zei: "Je hebt het tegen hem beter gedaan als ik toen we bij hen in Zeeburg speelden".

Rita, normaal toch goed voor sterke partijen, had, naar eigen zeggen, geen kracht in haar slagen. Ze speelde tegen een ervaren dame die weinig fouten maakte en verloor helaas in 2 sets.

Waldemar begon ondertussen aan de tweede heren enkel partij. De eerste set verloor hij en in de twee set stond hij achter. Hij knokte zich echter goed terug en wist een derde set uit het vuur te slepen. Helaas zaten er niet meer kastanjes voor hem in het vuur, want in de derde set moest hij toch het onderspit delven.

Sacha wisselde in de tweede dames enkel partij kanonskogels af met drop shots. Dit sorteerde een aantal effecten. Ten eerste moest haar tegenstander veel meer rennen dan zij. Ten tweede heel af en toe belande de shuttle met een harde knal in het net. Maar het belangrijkste effect was toch wel dat ze vrij eenvoudig de wedstrijd won in straight sets.

Het stond dus 4-2 voor Zeeburg. We konden, als we onze mixen zouden winnen, nog op 4-4 gelijk komen.

Rita en Bram begonnen aan de eerste mix partij. De eerste set verloren ze op het nippertje met 22-20. De tweede set ging met 22-15 naar de tegenstander. Knap voor een duo dat voor het eerst voor een serieuze partij met elkaar op de baan staat.

Sacha en Eggie, ook voor het eerst met elkaar als duo, deden bijna hetzelfde. Ook zij verloren de eerste set met 22-20 en de tweede ging met 22-17 ook verloren.

Ondanks het verlies was het een leuke avond. "Ik heb lekker gespeeld vanavond" was een veel gehoorde kreet.

Groet,

Eggie

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.