Competitie: Verslag Gaasperdam 1 – Almere 2

Afgelopen zaterdagavond 1 oktober 2005 speelden we thuis tegen ‘Van Zoelen Almere’, oftewel BV Almere 2. Vorige week speelden er nog een aantal toppers uit de ‘Big Boss’-liga mee in Almere 2 maar aangezien deze week Almere 1 en Almere 2 tegelijkertijd speelden, kon er niet aan verkapte competitievervalsing gedaan worden. Een gelukje voor ons, pech voor de andere teams in onze poule. Maar goed, zolang er nog geen goede regels zijn omtrent invallen en dergelijke zal het blijven voorkomen. Overigens doet BV Almere vrijwel niet aan competitievervalsing, in tegenstelling tot andere grote verenigingen. Verder was er uit het originele team een dame en een heer geblesseerd, dus er waren volop kansen voor ons.

Björn Coltof speelde de eerste single aangezien de strategen Bas van Os en Suzanne Mulkens verwachtten dat hij beter tegen de eerste heer van Almere uit de voeten kon en ik beter tegen de tweede heer. Suzanne voorspelde twee lange heren enkels, maar daar leek het niet op. Björn werd tegen de razendsnelle Randy Brom volledig weggespeeld in de eerste set. In de tweede set herleefde Björn en liet hij zien dat hij voor de verandering een keer in vorm is aan het begin van de competitie. De eerste single werd in 3 sets gewonnen. Mijn single ging ook redelijk gelijk op, maar na het gemakkelijk winnen van de 2e set kwam ik er in de 3e set niet aan te pas.

De dames singles waren wel te winnen op papier door het ontbreken van de eerste dame van Almere. Anna Lam speelde een erg spannende single maar kon uiteindelijk net niet winnen in 3 sets. Suzanne speelde tegen Super Woman. Nu moet ik toegeven dat de shuttles vrij snel waren, maar deze dame had duidelijk iets te veel spinazie gegeten. Suzanne won eenvoudig in twee sets terwijl haar tegenstandster in ongeloof alle shuttles net een centimeter of twee uitsloeg: 2-2 na de singles, alles was nog mogelijk.

Aangezien de dubbels en mixen ons beter liggen hadden we wel vertrouwen in een goede afloop. Zo bleek ook, de heren dubbel van Bas en ondergetekende werd in sneltreinvaart gewonnen, de dames Suzanne en Anna deden er vervolgens een schepje bovenop en vernederden de dames van Almere.

De mixen werden weer iets moeilijker. Björn en Anna wonnen de eerste set gemakkelijk, maar zakten vervolgens helemaal in en verloren de 2e set dik. De derde set herpakten ze zich en wonnen weer eenvoudig. Bas en Suzanne moesten knokken voor ieder puntje maar wonnen uiteindelijk toch in 2 spannende sets. Eindstand: 6-2 voor ons!

We staan nu 3e in de poule met 1 punt achterstand op onze vrienden uit Amsterdam West.

Korneel Duyvesteyn (MWS)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.