Competitie: Verslag Velsen 1 – Gaasperdam 2

Na de op papier blamerende 8 – 0 nederlaag tegen Duinwijck 7, was geheel Gaasperdam 2 erop gebrand een goed resultaat in Velsen tegen Velsen 1 neer te zetten. Op zondag 2 oktober om 13:00 uur mocht ik als eerste de baan betreden. Dit was voor mij m’n eerste competitiewedstrijd dit seizoen (ik was helaas tegen Duinwijck verhinderd).

Na even aftasten kon ik de eerste set snel naar mij toetrekken, waarna ook de tweede set winnend werd afgesloten. Maddie van Kampen was tegelijkertijd met mij begonnen aan haar single. Zij speelde tegen de tweede dame van Velsen 1 die, door andere verplichtingen, graag haar partijen eerst wilde afwerken. Ondanks dat Maddie in de derde set verschillende matchpoints had, kon ze helaas net niet de partij naar zich toe trekken.

Hierna was Marcel Panse aan de beurt. Hij begon niet goed aan de eerste set en kwam hierdoor al snel behoorlijk achter te staan. Aan het eind van de eerste set wist Marcel het tij te keren en kwam nog knap terug tot 15 – 9. Marcel wist nu hoe hij zijn tegenstander fysiek en mentaal moest aanpakken en pakte dan naast de tweede ook de derde set.

Op een andere baan waren Chantal Mulkens en Maddie alweer begonnen aan hun dubbel, die ze na een mooie pot winnend afsloten. Hierna moesten Lafina en Marcel het opnemen tegen een invalheer (Marcel had zijn tegenstander letterlijk fysiek gesloopt, waardoor hij niet meer verder kon spelen) en de tweede dame van Velsen. Deze partij werd in een razend tempo winnend afgesloten.

De herendubbel werd door Martin en mijzelf gespeeld. Wij hadden nog niet eerder met elkaar samen getraind / gespeeld. We waren dan ook allebei benieuwd hoe deze wedstrijd zou aflopen. Het bleken niet twee hele sterken tegenstanders te zijn, waardoor we deze partij in twee sets naar ons toe konden trekken. De volle winst voor Gaasperdam 2 was binnen!

En dan mocht eindelijk Lafina aantreden voor haar single, het was wel even wennen; eerst mixen en daarna enkelen. Deze volgorde beviel, vooral de arm van Lafina, toch niet zo goed. Ze verloor helaas in drie sets. Als laatste speelden Chantal en Martin een spannende mix die nipt ver in de derde set werd verloren.

Bij de Italiaan werden na afloop, onder het genot van een pizzaatje / pastaatje en een drankje, de nieuwtjes (althans voor mij dan) uitgewisseld. Het was weer een geslaagde badmintonzondag!

Jeroen van Rooij

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.