Competitie: Verslag Gaasperdam 9 – Space Shuttle 2

Afgelopen zaterdagavond 1 oktober 2005 mocht het negende met een sterk uitgedund team weer aan de bak. Deze keer tegen Space Shuttle 2. In de eerste competitiewedstrijd zijn er al twee heren geveld door blessureleed. Sander Steggerda ging door zijn voet en Jan Bresser denkt dat hij achttien blijft met gevolg dat hij de volgende ochtend een flink opspelende rug had. Sander het beste met je voet en Jan succes bij de fysio.
 
In de wedstrijd komen ook twee debutanten voor Gaasperdam uit, te weten Astrid Gunardhy en Richard Doornink, maar in de 1e herensingle is het eerst de beurt aan Fred Kempers. Hij gaat direct flink uit de startblokken en weet de eerste set met 15 – 10 te winnen. Maar zoals wel vaker gezegd zijn hardlopers doodlopers. Dat blijkt in de tweede set waar hij eerst een 7 – 0 voorsprong neemt waarna de accu toch echt leeg is en de tegenstander de partij eenvoudig wint met 7 – 15 en 1 – 15.

Dan is het de beurt aan Richard om zijn ‘kunsten’ te vertonen. Ook hij gaat fanatiek van start met dat verschil dat hij het langer kan volhouden en mede door zijn snelheid de tegenstander onder druk weet te houden. Door het fanatieke aanvallen gebeurt het wel regelmatig dat Richard de rust niet weet te bewaren en daardoor toch veel onnodige tegenpunten moet incasseren, maar dat zal in de loop van het seizoen wel veranderen. Hij wint met 15 – 11 en 15 – 11. Geen slecht begin voor de debutant van het negende!
 
Op naar de damessingles waarbij Inge als eerste speelt en een tegenstandster treft die al gauw doorheeft hoe je van Inge kunt winnen, namelijk door lange "ballen" achterin te meppen zodat je de returns direct kan afmaken. Dat gebeurde dan ook twee sets lang met als gevolg twee keer een 11 – 5 nederlaag.

Daarna is er het debuut van Astrid. Stijf van de zenuwen begint ze aan haar partij, waar blijkt dat ze aan het net moeilijk is te kloppen, ook haar tegenstander trekt dan een ander plan met als resultaat een 11 – 4 en 11 – 0 nederlaag voor Astrid.
 
Op naar de herendubbel waar de gelegenheidsdubbel Richard en Fred er alles aan probeert te doen om setwinst te behalen. Het is een partij waarbij de sterkte met Space Shuttle nagenoeg gelijk is, maar waarbij het voor het eerst samenspelende Gaasperdam-team de onderlinge posities wel eens uit het oog verliest, hetgeen direct wordt afgestraft. Er wordt uiteindelijk met 15 – 8 en 15 – 9 verloren, maar ondanks het verlies zal er door meer partijen samen te spelen deze competitie meer inzitten dan verliezen.
 
De damesdubbel Astrid en Inge speelt ook voor het eerst samen. Astrid wordt bij het net flink onder vuur genomen door de tegenpartij maar laat diverse keren merken waarom ze bij het net moeilijk is te verslaan. Ze gaat voor elke shuttle en als je dan net denkt dat haalt ze niet, dan gooit ze er een schepje bovenop en weet de shuttle dan toch te retourneren. Ondanks de goede inzet van beide dames is het krachtsverschil te groot en gaat de winst naar Space Shuttle met 15 – 3 en 15 – 6. Maar ook hier geldt dat gaat in de loop van de competitie beter!!
 
De eerste mix treden Inge en Fred aan. Nu zal iedereen denken, die spelen al een tijdje samen dat gaat wel goed. Nou in de eerste set niet echt dus, het handelsmerk van Inge de ‘drop’ staat niet op haar programma en het plaatsen van de shuttle door Fred lijkt ook nergens op. Met dank van de tegenpartij wordt met 15 – 4 de eerste set verloren. Even een tactische bespreking en Inge en Fred lijken uit hun zomerslaap te ontwaken en met goed spel laten ze zien dat droppen en plaatsen toch echt een specialiteit is waar tegenstanders niet van terug hebben: 15 – 4 in hun voordeel. De beslissende derde set gaat gelijk op maar wordt uiteindelijk met 15 – 10 door de Gaasperdammers verloren.
 
De tweede mix spelen Astrid en Richard de sterren van de hemel. Astrid gaat bij het net weer te keer als een tijgerin en weet de tegenpartij compleet van slag te maken met een aantal nog nooit vertoonde returns. Ook Richard weet de smashes goed gecontroleerd te plaatsen met een 15 – 3 debuutwinst. De tweede set gaat wat moeizamer maar wordt ook gewonnen en wel met 15 – 12.
 
De debutanten hebben dus de punten voor het negende binnengehaald, dat belooft nog wat voor de toekomst!!!!!!!!!
 
V.E.R. Slaggever

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.