Wedstrijdverslag Gaasperdam 4 – US 3 (4 – 4)

Op zaterdagavond 20 november 2004 kregen wij bezoek van het team van US 3, dat een aantal plaatsen onder ons op de ranglijst bivakkeerde. In dit team speelt ex-Gaasperdammer Martijn Hanegraaf, met wie ik nog eens aan het begin van mijn nog prille badmintoncarrière kampioen ben geworden in de 4de klasse district (ja, toen was badminton nog een ongecompliceerd spelletje). Martijn was toen al een sterke speler en had hij een aantal jaar geleden niet de fout gemaakt om onze vereniging te verruilen voor het, qua contributie, goedkopere US, dan had hij nu zeker in Gaasperdam 2 of misschien zelfs in Gaasperdam 1 gespeeld.

Om dit nog even in te wrijven mocht hij spelen tegen onze jeugdige eerste heer Dion Keulen die, gezien zijn vorderingen, wel binnen afzienbare termijn in Gaasperdam 2 of 1 zal spelen. Dion won zonder veel extra inspanning met 15 – 10 en 15 – 10 (1 – 0). Tommy Pattij speelde als tweede heer tegen de boomlange en technisch vaardige ‘andere’ Martijn van US. Deze vriendelijke heer moest het echter op het fysieke vlak afleggen tegen onze soepele atleet. Tommy won na een ietwat moeizaam begin met 15 – 10 en 15 – 4 (2 – 0).

Bij de dames speelde Ginette Germs (om mij onduidelijke redenen) weer eens als eerste dame. Zij kon het echter niet bolwerken en verloor met 3 – 11 en 8 – 11 (2 – 1). Cindy van der Horst ging als tweede dame flitsend van start, had in de 2de set nog enige moeite om het niveau vast te houden, maar won uiteindelijk met 11 – 2 en 11 – 9 (3 – 1).

Volgens traditie stonden wij na de singels met 3 – 1 voor, dus leek er geen vuiltje aan de lucht. De heren dubbel van Hans van Os en Tommy ging aanvankelijk relatief soepel en bij 15 – 11 en 11 – 7 voor, leek het punt al bijna binnen. Helaas maakte Tommy aan het einde van de tweede set een paar kleine foutjes en Hans de hele derde set kapitale blunders waardoor de partij alsnog met 15 – 11, 12 – 15 en 2 – 15 verloren ging (3 – 2). Ook bij het dames dubbel van Rosina van Maanen en Cindy gebeurden onverklaarbare dingen: normaliter zijn onze dames in staat elke dubbel te winnen (al doen ze dat niet altijd), nu bakten ze er niets van en verloren met 6 – 15 en 5 – 15 (3 – 3). Weg voorsprong en de door ons te vrezen mixen moesten nog worden gespeeld.

Vanwege de nog beschikbare tijd werden de mixen tegelijk gespeeld. In de eerste set wisten Hans en Ginette nog wel enig tegenspel te geven, maar verloren toch duidelijk met 7 – 15. Erger was het bij Dion en Rosina die in de eerste set met maar liefst 0 – 15 klop kregen. Ook de tweede set was met 12 – 15 een prooi voor de tegenstander (3 – 4). Er was dus weinig hoop meer op een gelijk spel en gezien het vertoonde spel leek een nederlaag niet meer af te wenden. Echter Hans en Ginette wisten in de tweede set bij 0 – 0 met de eerste fatsoenlijke rally uit de hele partij de service te veroveren. De volgende rally moest Hans noodgedwongen een shuttle hoog op de forehand van de tegenstander speler. Bij het lopen naar de shuttle vergde de tegenstander echter te veel van zichzelf, verdraaide zijn knie en stortte met een kreet ter aarde. De blessure was dermate ernstig dat niet meer verder kon worden gespeeld en de tegenstanders de partij moesten opgeven. Op deze weinig fraaie wijze wonnen wij dus toch nog onze mix en stelden daarmee het gelijkspel veilig (4 – 4).

Al met al zeker niet een van onze beste wedstrijden, waar we met geluk een puntje wisten veilig te stellen.
Hans van Os sr.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.